Kebrov Stanči se je vpisal med 40-letnike!

Med štiridesetletnike se je v soboto, 15. avgusta 2020, vpisal tudi Stane Kovač oziroma Kebrov Stanči, kot mu pravimo prijatelji in pa tudi gostje najstarejše domžalske gostilne, ki nosi ime Keber. Tako kot njegovi predniki, stari starši in starši, ima tudi Stanči v genih gostinstvo, saj se že od malih nog spretno suče okrog miz in dan za dnem skrbi, da gostje iz njihove domače gostilne ne odidejo lačni in žejni. 

Ker so Kebrovi v Domžalah že ves čas povezani tudi z gasilstvom, se je tega že od malih nog navzel tudi Stanči, saj je aktiven gasilec v PGD Domžale – mesto. Kadar pozivnik zazvoni, da nekje gori ali pa kakšna druga nevšečnost ljudi teži, takrat Stanči v gasilski dom vedno med prvimi prihiti in nato skupaj z gasilskimi tovariši na pomoč pohiti.

Že od malih nog je Stanči velik privrženec hokeja, saj ga je nekaj časa aktivno igral. Danes rekreativno skupaj s prijatelji še vedno rad poprime hokejsko palico in se zapodi za pakom. Ker je hokej velika njegova ljubezen, je seveda logično, da njegovo srce bije tudi za kakšen slovenski hokejski klub. Stanči je svoje srce izročil hokejskemu klubu iz Jesenic, katerega navdušen navijač je. Zaradi tega skorajda nikoli ne zamudi hokejske tekme, kadar igra njegov klub. Seveda ne smemo pozabiti omeniti, da si njegovo srce bije tudi za motokros. V mladih letih ga je namreč treniral, med drugim je bil v rajni Jugoslaviji državni prvak v kategoriji do 7 let. Ker v zadnjih letih v tem športu na svetovni ravni kraljuje Tim Gajser, je Stanči seveda njegov velik navijač.

Ena izmed najpomembnejših nalog, ki jo ima že kar nekaj let, pa je vloga očeta, saj ima tri hčerke, s katerimi preživi večino svojega prostega časa. Najstarejši med njimi, pa že tudi radi poprimeta za kakšno delo, ki ga v njihovi gostilni nikoli ne manjka.

Ker je prišla štiridesetica je Stanči vse svoje sorodnike in prijatelje na praznični dan povabil na praznovanje, ki ga je pripravil na skakalnicah v Ihanu. Še preden pa so pričeli s praznovanjem, so tja prihiteli gasilci PGD Domžale-mesto in gasilci iz sosednjega PGD Stob-Depala vas, ki so se tja pripeljali z novim gasilskim vozilom. Po protokolu so slavljenca naložili na nosila, ga odnesli na prosto, kjer je sledilo zalivanje z vodo. Med drugim so ga zalili tudi z gasilskim topom. Sledile so čestitke slavljencu in obvezna gasilska fotografija, nato pa se je nadaljevalo slavje, ki je bilo seveda prilagojeno razmeram, v katerih smo se znašli zaradi novega koronavirusa.

Čestitkam Stančiju ob njegovi 40-letnici se pridružuje tudi naše uredništvo!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi