Kako ostati doma in brati

»Napoči novo jutro. Vedno napoči. Čas vedno teče enakomerno, le občutimo ga vsakokrat drugače. Dan se lahko vleče kot celo življenje ali mine v enem samem utripu srca, odvisno od tega, s kom ga preživiš.«

Fredrik Backman v romanu Mi smo medvedi   

Branje je trening za vživljanje v misli in čustva drugih in za razumevanje čustev in misli, ki so v nas. Asimov je zapisal, da knjižnica ni le knjižnica, ampak kar vesoljska ladja, ki nas odpelje na rob vesolja, časovni stroj, ki nas popelje v daljno preteklost, učitelj, ki ve več kot kdorkoli.

Žal je situacija, v kateri se je znašel svet, zelo nenavadna in nepredvidljiva. V nas zbuja neprijetne in tesnobne občutke, ki jih poskušamo obvladovati vsak na svoj način. Tudi knjižnice so zaprle svoja vrata, s tem pa ste prikrajšani tisti, ki vam je knjiga predstavljala prijatelja, zabavo in tolažbo tako za otroke, kot za odrasle.

Bodite doma in berite knjige iz domače knjižnice. Lahko pa si izposodite elektronsko knjigo na portalu Biblos, kjer ima Knjižnica Domžale za vas bogat izbor naslovov. (Foto: Pixabay)

Vendar pa Knjižnica Domžale omogoča tudi druge možnosti branja. Vsi, ki ste člani knjižnice, si lahko na spletnem portalu Biblos izposodite elektronske knjige. Čas izposoje e-knjige je 14 dni brez možnosti podaljšanja. Izposodite si lahko štiri knjige hkrati, zamudnina se ne obračunava, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi. Zagotovo se bo za vsakogar našlo nekaj, redno pa nakupujemo tudi nove naslove. Potrebujete le številko članske izkaznice, pred katero napišete besedo sikdom, in geslo, ki ga že uporabljate za storitve, predvsem podaljševanje preko Moje knjižnice v sistemu Cobiss. Če gesla še nimate, ste ga pozabili ali pa se pri nameščanju in uporabi Biblosa srečujete s težavami, nam v času zaprtosti lahko pišete na e naslov: info@dom.sik.si. Lahko nas tudi pokličete na 051 617 058  vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro in na 031 712 491 med 14. in 18 uro prav tako od ponedeljka do petka. Z veseljem vam bomo pomagali. Na spletnem portalu Biblos boste našli navodila in videoposnetke za uporabo in namestitev. Natančnejša navodila se nahajajo tudi na naši spletni strani, na tej povezavi.

Člani knjižnice si knjigo Hoja lahko izposodite na portalu Biblos,. (Foto: Kristina Galun)

Poleg Biblosa vam je na voljo tudi e – knjižnica, kjer lahko prebirate številne domače in tuje časopise ter revije. Tudi za dostop do teh informacijskih virov potrebujete številko članske izkaznice in geslo.

»Verjamem, da v Naravi obstaja rahel magnetizem, ki nas bo, če se mu nezavedno vdamo, usmeril prav.« Henry David Thoreau: Hoja (Knjiga je na voljo tudi na portalu Biblos.)

Z upanjem na nova jutra in lepše čase.

Kristina Galun, Knjižnica Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi