Izšla je nova številka Slamnika – februar 2020

Izšel je februarski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove februarske številke v letu 2020.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove februarske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

za nami je čas pustnih norčij in razigranosti. Domžalčani se lahko pohvalimo z virskim pustnim karnevalom, ki je bil tokrat že trideseti po vrsti. Mineva namreč trideset let, odkar so virski zanesenjaki vpregli v voz pustnih norčij, ki ga uspešno vlečejo že vsa ta tri desetletja, saj je veliki pustni karneval postal znan daleč prek bregov Kamniške Bistrice.

V Velikem intervjuju smo se pogovarjali s Tejo Hauptman, nekdanjo svetovalko za odnose z javnostmi na Občini Domžale, ki se je z letošnjim letom odločila za spremembo, za korak naprej, za nove izzive in nove priložnosti. Mnogi, ki smo delali z njo, jo bomo pogrešali, in ji želimo vso srečo na njeni novi poti.

V Temi meseca smo osvetlili izziv vključevanja učencev iz drugih držav v naše šole, ki se z vključevanjem učencev iz drugih držav namreč srečujejo vsako šolsko leto, njihovo število pa je odvisno od različnih dejavnikov. Vključitev otroka iz priseljene družine ni samo formalnost, ampak je proces, v katerem se mora primarno razviti občutek sprejetosti in varnosti v novem okolju, ob tem pa različno dolgo poteka še učenje slovenščine kot učnega jezika. V okviru teh izzivov je na Osnovni šoli Rodica od leta 2017 do 2019 potekal projekt Pogled čez meje migracij, o katerem si več lahko preberete v tokratnem Slamniku.

Končno pa se je nekaj premaknilo tudi v samem središču Domžal. Ureditev središča Domžal je bolj ali manj pogosta tema pogovora občank in občanov in pa seveda tudi lokalne politike. Z letošnjim januarjem je Občina Domžale postala lastnica strateško pomembnih zemljišč, ki predstavljajo delno asfaltirane površine med trgovskim delom Tuš, Zdravstvenim domom Domžale in tržnim prostorom, ki so bila vrsto let v lasti podjetja Tuš nepremičnine, d. o. o. Izvedba pravnega posla, vrednega 707.818,50 evra, pomeni nov izziv pri ureditvi središča mesta.

Na predvečer valentinovega so se v Športni dvorani Domža- le na enem mestu zbrali vsi, ki jih združuje ljubezen do športa, saj je potekala slovesna razglasitev in podelitev nagrad najboljšim športnikom, športnicam, moštvom in športnim delavcem v občini Domžale za leto 2019. Pia Lovrič in Luka Lenič sta prejela priznanji za najboljša športnika leta 2019, članska ekipa NK Domžale priznanje za moštvo leta 2019, Ivan Peterca pa je prejemnik priznanja za življenjsko delo. Vsem iskrene čestitke!

Na straneh športa vam predstavljamo tudi mlado šahistko Tejo Vidic, Domžalčanko, ki je pred kratkim izpolnila pogoje za mednarodno mojstrico.

O Mestnem kinu Domžale, naj filmih v letu 2019 po izboru gledalcev in naj filmih po izboru sodelavcev kina, pa si lahko preberete na kulturnih straneh Slamnika.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi