Izšla je nova številka Slamnika – avgust 2020

Izšel je avgustovski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove avgustovske številke v letu 2020.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove avgustovske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

poletje 2020, ki je bilo zaradi pandemije koronavirusne bolezni že tako v marsičem precej drugačno od prejšnjih poletij, nam bo žal ostalo v spominu tudi po hudem neurju z močno točo, ki se je konec julija razbesnelo na nebu nad Domžalami ter uničilo več sto streh številnih objektov, poškodovalo veliko vozil, meteorna voda pa je zalila več objektov. A v nesreči spoznaš prijatelja, pravi star slovenski pregovor, in Domžalčani so lahko spoznali, da je teh okoli nas še veliko. V praksi se je pokazalo, da je sistem zaščite in reševanja v občini Domžale na zares zelo visokem nivoju. Pohvalimo pa se lahko tudi z visoko stopnjo solidarnosti, ki so si jo medsebojno izkazali Domžalčani.

V Velikem intervjuju smo dali besedo Nini Mav Hrovat, letošnji dobitnici srebrnega občinskega priznanja, ki je po poklicu magistrica predšolske vzgoje, zaposlena v Vrtcu Domžale kot pomočnica ravnateljice. V zadnjih letih je postala ena najbolj uveljavljenih in priljubljenih pisateljic leposlovja za otroke in mladino.

Za pevkami Pevskega zbora Stane Habe Domžale so štiri desetletja prepevanja, s katerimi so si in si še lepšajo jesen življenja. Štiridesetletno obdobje Pevskega zbora Stane Habe Domžale sta z vodenjem pevskega zbora zaznamovala Stane Habe in Marika Haler. Marika se je letos kot pevovodkinja od zbora poslovila in se posvetila drugim projektom, njeno mesto zborovodkinje pa je prevzela Andreja Polanec, ki vam jo predstavljamo v tokratni številki Slamnika.

V športnem intervjuju smo se z Andrejem Hauptmanom, selektorjem slovenske kolesarske reprezentance, pogovarjali o pomenu kolesarjenja, ki je v letošnjem letu še pridobilo na priljubljenosti med Slovenci, pohvalimo pa se lahko tudi z vrhunskimi rezultati naših športnikov.

Tovarna Papirnica Količevo oziroma zdaj imenovana Količevo Karton v letošnjem letu obeležuje 100-letnico delovanja. Tovarna, ki jo je leta 1920 ustanovil Franc Bonač, od leta 1998 deluje v sklopu mednarodnega koncerna sedmih tovarn, ki jih vodi avstrijski lastnik, družinsko podjetje Mayr-Melnhof. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z direktorjem Petrom Putzom.

Ob začetku novega šolskega leta, za katero si nedvomno vsi želimo, da bi potekalo čim bolj nemoteno, v za to namenjenih šolskih prostorih, v družbi sošolcev in v pristnem stiku z učitelji, smo nekaj besed na straneh Slamnika namenili tudi varnosti v prometu.

Želim vam prijeten zaključek poletja in uspešen vstop v novo šolsko leto.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi