Domžalski raper ES-EY z novo: “Mala”

Domžalski glasbenik, raper in tekstopisec Nejc Orešek, ki ustvarja in nastopa pod imenom ES-EY ne pozna počitka, saj je prvega septembra luč sveta ugledal nov videospot za njegovo skladbo “Mala”. Gre za pozitivno skladbo, ki se navezuje na poletje, druženje, zabavo in dobro voljo.

“Projekt “Mala” je nastal v sklopu novih sodelovanj in je ena izmed skladb, ki jo bom uvrstil v svoj album “Lirikalni Fantom”. Pri projektu se je združilo veliko ljudi, ki so bili pripravljeni pomagati, brez njih bi bilo snemanje praktično nemogoče. Za videospot je ponovno poskrbela odlična snemalna ekipa Nesi Videos, s katero sem že sodeloval, ampak nikoli pri svojem solo izdelku, tako da sem zelo vesel, da nam je prvi videospot uspel brez večjih zapletov in doživel tako lep odziv na YouTubu,” nam je ob izidu videospota in skladbe “Mala” povedal ES-EY.

Snemanje je potekalo v sklopu dveh snemalnih dni. Glasbenik nam je zaupal, da je prvi snemalni dan potekal v Hiši Iluzij v Ljubljani, kjer so posneli odlične kadre v iluzijskih sobah. Kasneje so snemanje nadaljevali v Športnem centru Fit Fit v Domžalah, kjer so posneli kadre v bowling dvorani. Prvi snemalni dan pa so zaključili v hotelu Slon v Ljubljani. Drugi snemalni dan je potekal veliko bolj sproščeno in sicer na slovenski obali. Snemanje je potekalo v Simonovem in Mesečevem zalivu, kjer so lahko izkoristili lepoto morja in poletnega vzdušja ter se hkrati tudi pozabavali na pedolinih.

“Instrumental za skladbo “Mala” je tokrat izdelal Luka Vujić a.k.a Strujo in opravil več kot odlično delo. V teku nastajanja samega besedila, sem imel veliko težav, ker tudi sam lažje izvajam skladbe, ki se dotikajo predvsem življenjskih tematik ali kulture, zato je bilo pisanje besedila zame kar zahtevno. Moral sem spremeniti celotno strukturo besedila in ga napisati čim bolj preprosto, da gre lažje v uho. Čeprav je pesem drugačna od izdelkov, ki sem jih naredil do sedaj, doživlja odličen odziv, tako da sem prepričan da je bilo delo opravljeno več kot odlično,” je še povedal ES-EY, ki nam je obenem zaupal, da se z delom ne ustavlja, saj pripravlja že naslednji projekt z naslovom “Fantom” ki ga bodo snemali skupaj s skritim artistom, ki bo gostoval pri skladbi.

ES-EY-a lahko spremljate na njegovi Facebook strani in Instagram profilu.

Miha Ulčar; Foto, video: ES-EY

Tagi