Domžalska Diagnoza: blondinka 2

Lansko leto smo poletje preživeli v zabavnih prigodah prve knjige Diagnoza: blondinka, ki jo je spisala Domžalčanka Karolina Kalan, takrat še Vrtačnik. Gre za zbirko Facebook zapisov, ki jih objavlja Karolina, mnogim Domžalčanom znana po vodenju Obrtne zbornice Domžale, kjer že vrsto let opravlja funkcijo direktorice.

Uspešna podjetnica, nekoč najmlajša urednica časopisa Delo, ločenka, mama štirih čudovitih otrok in predvsem ženska z neskončno energije ter optimizma, s svojimi bralci deli osebne prigode, ki ji zapolnjujejo življenje. Zato pravzaprav ni čudno, da je prvi del knjige doživel »nepričakovani« uspeh in bil razprodan v nakladi skoraj tisoč izvodov. Po avtoričinih besedah je knjiga še bolj »blond« od prve, saj prinaša nove avtentične prigode samohranilke s štirimi otroki (ravno prav) in dodatnimi kilogrami (preveč). »Če bi morala opisati knjigo v enem stavku, bi dejala, da so kolumne mešanice Seksa v mestu, Razočaranih gospodinj in Dnevnika Bridget Jones«, pravi avtorica.

Predstavitev druge knjige je potekala na prvi julijski dan v ljubljanski kavarni Cacao na Petkovškovem nabrežju, kjer se tudi dogaja ena od kolumen, opisanih v knjigi. S Karolino se je o knjigi pogovarjala Sonja Javornik, ena najbolj znanih slovenskih novinark. Predstavitev je bila popolnoma v slogu knjige – v visokih petah, družbi mnogih blondink ter seveda spremljavi penine in okusnih tortic. Tudi lanska knjiga je izšla tik pred poletjem in tako omogočila bralcem, da jo beremo na plaži ali pa kar doma. Smeh je zagotovljen v obeh okoljih. Če smo se lansko leto krohotali njenim Tinder prigodam in raziskovanju pravil zmenkarij v 40ih letih ter spoznavali termine kot je večerja z zajtrkom, pa je v letošnjem nadaljevanju knjige Karolina spoznala nekoga, ki ji greje srce (če ji tudi posteljo, pa ugibajte). Prigod pa zato ni nič manj. Tudi smeha ne.

Knjiga je že na voljo pri založbi Literis in v večjih knjigarnah.

Avtorica: Ajda Vodlan; Foto: Goran Antley

Tagi