Dodatna pojasnila ob prijavi škode po neurju s točo

Iz Občine Domžale občanke in občane obveščajo, da je še vedno čas za oddajo obrazca za prijavo in ogled škode po neurju s točo, ki je 29. julija 2020 prizadela tudi občino Domžale. Obrazec je namenjen občanom, ki so v neurju s točo utrpeli škodo na stanovanjskih objektih, ne glede na to ali je objekt zavarovan ali ne.

Rok za oddajo obrazca je 14. avgust 2020. To storite preko občinske spletne strani , v zavihku vloge in obrazci, kjer izpolnite obrazec in ga skupaj s fotografijami (v kolikor razpolagate z njimi) pošljete preko elektronske pošte vlozisce@domzale.si ali ga oddate fizično po pošti ali osebno na vložišču Občine Domžale, Ljubljanska cesta 69, 1230 Domžale.

Od danes naprej je odprta tudi posebna telefonska številka – 031 699 224 preko katere bodo občani prejeli dodatna pojasnila glede ogledov. Številka bo dosegljiva od ponedeljka do petka, od 8. do 13. ure.

Občinska komisija za ocenjevanje škode (razdeljena je v več delovnih skupin) je danes začela s pregledom škode na podlagi do sedaj zbranih prijav. Preverila bo vse objekte, katerih lastniki so oddali obrazec za prijavo škode. Vse podatke zbrane iz ogledov bodo vnesli v posebno spletno aplikacijo Ajda. Do današnjega dne so prejeli približno 300 vlog.

Pri tem na Občini Domžale posebej poudarjajo, da je naloga lokalne skupnosti zgolj ta, da preko občinske komisije popiše škodo na objektih in zbere vse podatke ter jih vnese v spletno aplikacijo Ajda: “Celotno dokumentacijo bo Občina posredovala naprej pristojnemu ministrstvu. O tem ali bo država namenila sredstva za odpravo škode oziroma, kdo je upravičen do povračila in v kakšni višini pa odloča izključno država oziroma pristojno ministrstvo.” 

Škoda po neurjih s poplavami in točami je bila v dveh dneh zabeležena v 39 občinah. Občina Domžale je na Upravo za zaščito in reševanje Domžale takoj podala Poročilo o nastali škodi zaradi neurja s točo, v katerem so ocenili, da skupna groba ocena škode znaša okoli 7 mio EUR.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi