Dan varnosti pred naravnimi nesrečami na OŠ Roje

22. oktobra 2014, smo na OŠ Roje organizirali dan varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami. Letos je bilo geslo oktobra, meseca požarne varnosti: "Ko zagori, pomoč potrebujemo vsi," zato smo na naši šoli, katero obiskujejo tudi invalidni otroci, še posebej natančno obravnavali ravnanje ob naravnih nesrečah.

Na ta dan so nas obiskali številni zanimivi gostje. Takoj zjutraj so se nam kljub hudemu neurju, ki nas je prizadelo čez noč in zaradi katerega so imeli precej dela, pridružili gasilci iz PGD Mengeš z dvema orodnima voziloma. Učenci so lahko celo malo "špricali" in si ogledali gasilsko opremo. Še bolj zanimiva je bila policistka iz policijske postaje Domžale, ki nam je pokazala osnovno opremo policista na terenu in policijsko vozilo.

Po malici so nas čakale štiri delavnice. Na eni smo si ogledali dokumentarne prispevke o delu gasilcev, varuhinja Natalija nam je predstavila osnove prve pomoči, izdelali pa smo tudi plakate na temo naravnih nesreč. Četrto delavnico je vodil gasilec iz PGD Peče, ki je otrokom predstavil manjše gasilsko orodje, zaščitno opremo in jim zastavil tudi nekaj vprašanj. Učenci so z zanimanjem prisluhnili vsem gostom in pokazali, da veliko znanja o zaščiti in reševanju že imajo.

Z OŠ Roje se zahvaljujemo policistki in vsem gasilcem, ki so nas obiskali in pošiljamo gasilski pozdrav: NA POMOČ!

Avtor: Ajda Lalić, OŠ Roje
Komentarji uporabnikov