Dan slovenskih splošnih knjižnic 2015

20. november je praznični Dan slovenskih splošnih knjižnic. Lansko leto smo na ta dan v življenje pospremili portal dobreknjige.si, letošnje praznovanje pa je razširjeno na knjižnice kot celoto. Naslov letošnjega praznovanje je Knjižnice povezujejo.

Splošne knjižnice že dolgo ne opravljajo le klasičnih storitev kot sta hranjenje in izposoja knjižničnega gradiva, ampak svoje uporabnike tudi informacijsko opismenjujejo, vseživljenjsko izobražujejo, socialno vključujejo, podpirajo ekonomski razvoj družbe, razvijajo inovativno storitve za vse ciljne skupine uporabnikov in tudi za lastno stroko…

Knjižnica Domžale je splošna knjižnica, ki opravlja javno službo na področju knjižnične dejavnosti na območju občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin. V teh občinah ima tudi krajevne knjižnice, ki so organizacijske enote osrednje knjižnice. Knjižnico Domžale dopolnjuje tudi bibliobus z 20 postajališči v občinah Domžale in Lukovica.

Na praznik slovenskih splošnih knjižnic v Knjižnici Domžale začenjamo novo sezono elektronske bralne značke, ki traja do 17. septembra.
Vse uporabnike, ki bi želeli sodelovati v e-bralni znački, vabimo, da sodelujete v projektu Branje v oblaku, s katerim želimo spodbujati bralno kulturo, omogočiti branje na različnih digitalnih napravah in s tem omogočiti branje kjerkoli in kadarkoli, razvijati refleksijo o prebranem, povečati izposojo e-knjig in povečati prepoznavnost portalov in e-okolij, ki ponujajo e-knjige.

Na spletni strani knjižnice si pod zavihkom e-zbirke med drugim lahko prelistate tudi dnevno časopisje in revije iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta. Zbirko Library PressDisplay si lahko ogledate na tem naslovu: http://www.knjiznica-domzale.si/e-knjiznica/e-zbirke.aspx

Danes vas v Knjižnici Domžale čaka tudi bukvarna, kjer si lahko vzamete podarjene in odpisane knjige. Vabimo vas tudi k reševanju ankete, za najmlajše pa smo pripravili kviz Križ Kraž.
V dopoldanskem času smo pripravili ustvarjalno delavnico Ljudje pomladi se imamo vedno radi. Radiživo in ustvarjalno druženje s starostniki je vodila Kristina Galun.

Na mladinskem oddelku pa si še do ponedeljka lahko ogledate čudovito razstavo lutk z naslovom Pokonci izpod korenin, ki jih ustvarja Aleksandra Volk.

Vse informacije o knjižnici lahko dobite v Knjižnici Domžale ali na spletni strani http://www.knjiznica-domzale.si/

Avtor: Katja Šimenc, Knjižnica Domžale
Komentarji uporabnikov