Dan odprtih vrat v Prijaznem domu srčnih ljudi

Dom upokojencev Domžale vsako leto odpre vrata za obiskovalce in obiskovalce ter se na ta način predstavi in razkaže svoje prostore. Ob včerajšnjem dnevu odprtih vrat so v Prijaznem domu srčnih ljudi pripravili pester program, ki se je odvijal skozi celoten dan. V Domu so dan začeli s skupno telovadbo za stanovalce, njihove svojce in prijatelje, sledil je nastop pevskega zbora stanovalcev Spominčice. Ob enajsti uri se je zbranim v družbi direktorice DUD mag. Nataše Zalokar pridružil tudi župan Toni Dragar, ki je prisluhnil nastopu Spominčic ter odgovoril na nekaj vprašanj s strani stanovalcev.

Kasneje si je župan ogledal še potek gradbenih del na zunanjem dvorišču – v gradnji je nov dovoz za reševalna vozila, saj sedanji dovoz ni primeren. Glede na naraščajoče potrebe po dnevnem varstvu v prihodnosti načrtujejo razširitev in nadgradnjo te storitve. Kmalu bodo namreč vzpostavili center dnevnega varstva, v katerem bodo lahko dnevno oskrbo nudili vsem, ki še lahko živijo v svojem lokalnem okolju, potrebujejo pa pomoč pri vsakdanjih opravilih, socialno oskrbo in zdravstveno nego ter varstvo, medtem ko so njihovi svojci in bližnji v službah.

Ob dnevu odprtih vrat je bil organiziran tudi voden ogled Doma, v avli se je odvijala projekcija preteklih dogodkov in predstavitev nove številke glasila Utrinki. Ob 15. uri pa je v restavraciji potekalo Martinovanje z nastopom folklorne skupine Trzinka.

V Domu upokojencev Domžale, ki je lani praznoval že 40-letnico obstoja, se zavedajo in trudijo po najboljših močeh, da bi njihovi stanovalci vsakdanjike preživljali aktivno in da se v Domu dobro počutijo. Direktorica mag. Nataša Zalokar nam je povedala, da je v Domu zaposlenih 85 srčnih ljudi, katerih vodilo pri delu sta prijaznost in spoštovanje sočloveka. 170 stanovalcem zagotavljajo kakovostno zdravstveno nego in socialno oskrbo, prilagojeno posameznikovim potrebam in željam. V Domu pa poleg tega izvajajo tudi najrazličnejše druge dejavnosti, s katerimi popestrijo vsakdanjik starostnikov – od kulturnih in družabnih prireditev do telovadbe, izletov, ustvarjalnih delavnic in mnogih drugih zabavnih dejavnosti. Resnično prijazen DOM SRČNIH ljudi.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Vido Repanšek

Komentarji uporabnikov
Tagi