Dan odprtih vrat na taboru mladine Gasilske zveze Domžale – Libeliče 2018

Na tradicionalnem 20. taboru gasilske zveze Domžale v Libeličah je v nedeljo, 26. avgusta 2018, potekal dan odprtih vrat, na katerem so se nam pridružili starši in ostali sorodniki ter gostje: predstavnika Gasilske zveze Domžale Tone Pavlič in Igor Šarc, predstavnik PGD Libeliče Marko Prevolčič, župan avstrijske občine Neuhaus Gerhard Visotschnig, komandant Gasilskega društva Bach (Potočje) Reinhold Jamer ter pobudnik in dolgoletni vodja tabora Florjan Zabret.

V kratkem programu smo najprej zapeli himno tabora in nato predstavili aktivnosti, ki so jih otroci pod budnim očesom strokovno izobraženih mentorjev izvajali v prvih dneh tabora.

Izstopala je igrana predstavitev delavnic. Glavni lik predstave je bila legendarna “Libeliška Baba”, okrog katere se je vrtela celotna zgodba. Predstava je zajela tematike, ki so se izvajale med delavnicami. Tako smo na hudomušen način prikazali veščine orientacije, elektrotehnike, meteorologije, ročnih spretnosti, kulinarike ter zaščite in reševanja. Besedilo in igrani vložki so vsem obiskovalcem dneva odprtih vrat pričarali na obraze iskren nasmeh in bučen aplavz.

Predstavili smo tudi povzetek jutranje telovadbe, kjer sta udeleženec tabora in mentor nazorno prikazala, kako skrbimo za krepitev telesnih in umskih aktivnosti. Po prikazu izdelave hitrega vezanja gasilskih vozlov je bila izvedena podelitev medalj za najuspešnejše v vseh kategorijah. Prvi trije v kategoriji pionirjev, mladincev in mentorjev so prejeli medalje in aplavz prisotnih.

Sledili so pozdravni govori gostov, ki so nam vsi po vrsti izrekali vzpodbudne besede dosedanjega dela in željo, da se tradicija  tabora gasilske mladine naše zveze nadaljuje in razvija še naprej.

Prijetno popoldne se je zaključilo s pogostitvijo in kratkim druženjem otrok ter staršev.

Mentorji mladine tabora GZ Domžale, Libeliče 2018

Komentarji uporabnikov
Tagi