Češminov park v Domžalah gostil starejše gasilke in gasilce na regijskem tekmovanju

Češminov park v Domžalah je to soboto gostil starejše gasilke in gasilce, kjer so se pomerili na Regijskem gasilskem tekmovanju 2013. Na tekmovanju je sodelovalo 7 ženskih in 16 moških ekip iz gasilskih zvez, ki so združene v Regiji Ljubljana III.: Domžale, Kamnik, Komenda, Mengeš, Lukovica, Moravče, Litija in Šmartno pri Litiji.

Na tem tekmovanju so sodelovale tudi najboljše tri ženske in najboljše tri moške ekipe iz Gasilske zveze Domžale, ki so si vstopnico za regijsko tekmovanje pridobile na tekmovanju GZ Domžale, ki je potekalo meseca septembra v Študi. Zelo dobro so se te ekipe odrezale tudi na tem regijskem tekmovanju, saj je pri ženskah ekipa iz PGD Rova, zasedla drugo mesto, ekipa PGD Jarše – Rodica 2, tretje mesto in ekipa PGD Jarše – Rodica 1, četrto mesto. Pri moških je ekipa PGD Jarše – Rodica 1, zasedla prvo mesto, ekipa PGD Študa, drugo mesto in ekipa PGD Jarše – Rodica 2, tretje mesto.

Tekmovanje je potekalo v dveh tekmovalnih disciplinah: vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Po pravilih je morala biti starost vsake tekmovalke v ženski ekipi najmanj 48 let, starost vsakega tekmovalca v moški ekipi pa najmanj 58 let. Po tekmovanju je vodstvo tekmovanja na čelu s predsednikom Regije Ljubljana III., Jožetom Oblakom in vodjem tekmovanja, Boštjanom Narobetom, vsem sodelujočim podelilo priznanja, najboljše tri ekipe iz vsake pa so prejele pokale. Prav tako so se najboljše tri ekipe uvrstile na Državno prvenstvo, ki bo spomladi prihodnje leto.

Za vso logistiko, ki je bila potrebna za izvedbo tega tekmovanja, so poskrbeli gostitelji – gasilci iz Gasilske zveze Domžale.

Rezultati tekmovanja:

Starejše gasilke:
1. PGD Mengeš
2. PGD Rova
3. PGD Jarše – Rodica 2

4. PGD Jarše – Rodica 1
5. PGD Sava
6. PGD Loka pri Mengšu
7. PGD Šmartno pri Litiji

Starejši gasilci:
1. PGD Jarše – Rodica 1
2. PGD Študa
3. PGD Jarše – Rodica 2

4. PGD Vače
5. PGD Križ
6. PGD Srednja vas
7. PGD Mengeš
8. PGD Sava
9. PGD Moste
10. PGD Zavrstnik
11. PGD Topole
12. PGD Vrhpolje
13. PGD Tunjic
14. PGD Kostrevnica
15. PGD Loka pri Mengšu
16. PGD Polšnik

Več foto utrinkov iz gasilskega tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov