Čarodeji v igralnici »Petelinčkov«

V mesecu marcu smo se v vrtcu Urša, skupini Petelinčki, veliko ukvarjali s čaranjem. Da bi presenetili mamice in očke, smo se naučili kar nekaj trikov. Za to smo potrebovali čarobne klobuke, palice in seveda čarobne besede.

In kaj vse smo začarali? Strgan list papirja smo začarali v celega, prozorno vodo smo začarali v oranžno. Kot vsi pravi čarodeji smo iz praznega klobuka potegnili zajca, pričarali smo rutke, se igrali s kartami.  iz strašnega leva smo začarali dva vesela zajca in izvedli še strašni triki, kjer sta dve čarodejevi asistentki izginili. Seveda smo ju potem tudi pričarali nazaj.

Da pa bi bil naš čarovniški teden še bolj čaroben, nam je deček iz skupine, za svoj rojstni dan, v vrtec pripeljal pravega čarodeja Mareta Čareta. Kaj vse zna tudi on začarati. Najbolj nas je razveselil s pravim, živim, belim zajcem. Po vseh njegovih trikih, pa nas je razveselil še z baloni, ki jih je oblikoval v različne živali.

Tudi v prihodnje bomo čarali in se morda naučili še kakšnega novega trika. Vsekakor pa ne bomo pozabili zabavnega dne s čarodejem. Čir-čara, sim-sarabim, hladno zimo, v pisano pomlad spremenim!

Avtor: Eva Moretti, dipl. vzg., pred. otrok

Komentarji uporabnikov
Tagi