Čarobno mesto Domžalam dodalo pravi čarobni utrip

Čarobno mesto, ki je deset dni živelo v vsem svojem čarobnem sijaju, je s koncertom legendarne skupine Avtomobili zaprlo svoja vrata. Da je bila novost, ki so jo v Domžalah letos uvedli prvič, več kot dobrodošla, veliko pove že sam obisk, ki je bil iz dneva v dan večji ter pa tudi pozitivni odzivi obiskovalcev, saj so bili prav vsi navdušeni nad čarobnostjo mesta, ponudbo in glasbenimi izvajalci. Skratka, to je bila zgodba, ki je navdušila Domžalčane in okoličane!

S Čarobnim mestom smo v Domžalah dobili primerno kulturno prireditev in to na lokaciji, ki do sedaj ni bila dovolj izkoriščena, nudi pa po odzivih organizatorjev in obiskovalcev dovolj potenciala. Zgodba, ki so jo na Občini Domžale spisali z vsemi sodelujočimi, bo vsem ostala v lepem spominu, saj je bila to zgodba, ki je povezovala.

Za slovo od dogajanja v Čarobnem mestu je poskrbela novogoriška skupina Avtomobili, ki beleži že 37 let aktivnega delovanja. S svojim nastopom in nepozabnimi skladbami, ki so še vedno presenetljivo sveže in brezčasne, so člani te zasedbe dokazali, da so ena najbolj plodnih in prepoznavnih slovenskih skupin. Za ogrevanje pred vrhuncem večera je tokrat s svojim lepim glasom in stasom poskrbela Domžalčanka Polona Mežnar s triom.

Kaj so obiskovalci povedali o Čarobnem mestu

Primož Vulkan: “Zelo mi je všeč. Kar se tiče kuhanca in toplega gina, nimam besed. Od tega se ne bom prehladil.”

Sonja Orešek: “Ideja je fantastična. Že sama intimnost med stavbo in progo daje zgodbi poseben čar. Čarobnost ozkega prostora naredi intimnost in piko na i. To je res pravi pomen čarobnega mesta, da se Domžalčani tukaj dobimo in pogovorimo, saj čez leto nikoli ni dovolj časa. Mislim, da je to prava odločitev za Domžale. Dobrodošlo je in upam, da se bo to zgodbo peljalo tudi v naprej.”

Mirjana Kostič: “Glede na to, da sem iz glavnega mesta in priseljena v Domžale, nisem pričakovala, niti doživela kaj takšnega. Vasica spominja na božične filme, ki jih lahko gledamo ves december. Res je super. Krasen izbor glasbenikov in odlična ponudba. Upam, da se bo ta tradicija nadaljevala tudi v prihodnje.”

Urška Čepin: “Zelo pozitivno sem presenečena. Res je prijetno tukaj. Ljudje so veseli, pa še prazniki so na vrhuncu. S tem čarobnim mestom so Domžale res lepe. Za takšen majhen kraj, kot so Domžale moram pohvaliti, da je ta zgodba res top. Super organizacija. Toplo prijetno domače je. Vse prihodnje leto vabim v Domžale.”

Toni Žekar: “Sem presenečen, da se sredi Domžal dogaja nekaj tako lepega.”

Alenka Dodig: “Prvič sem tukaj. Prečudovito je in res sem presenečena. Kuhanček je pa pri domžalcu.si najboljši.”

Marjeta Rode: “Koncept čarobnega mesta se mi zdi fenomenalen, ker je precej domače vzdušje. Bolj čarobno je, kot je bilo prejšnja leta, ko se je dogajalo na parkirišču.”

Tina Hribar: “Odlična poživitev za praznični čas. Malo drugače je. Všeč mi je prostor in sam koncept.”

Svojo hiško je imel v Čarobnem mestu tudi spletni portal Domžalec, v kateri je bila voljo gostinska ponudba, poskrbljeno pa je bilo tudi za različne druge aktivnosti, ki so bile usmerjene v to, da je šel glas iz Čarobnega mesta čim dlje in v čim več domov. Ob tej priložnosti se ekipi (Uroš, Karin, Eva, Bojan, Matej, Klara), ki je skrbela za dobro počutje obiskovalcev, lepo zahvaljujem. Vsem, ki ste nas obiskali, pa hvala, da ste bili v naši družbi in da smo lahko z vami v živo delili zgodbe, ki povezujejo. Srečno in zdravo v novem letu!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič

Komentarji uporabnikov
Tagi