Božiček s šalami preganjal dež

V teh dneh je Božiček ena izmed najbolj zaposlenih oseb na svetu, saj mora obiskati vse otroke na svetu, obenem pa še en kup prireditev, kjer je tudi predhodno napovedan. Prav zaradi tega se morajo tako organizatorji prireditev kot tudi Božiček strogo držati urnika, da vse teče kot po maslu. Tako je bilo tudi včeraj na domžalskem tržnem prostoru, ki je nekaj časa gostilo tega dobrega moža, ki pa se je zadržal kar malo dlje, kot je bilo napovedano in to kljub dežju, ki je neusmiljeno krojil dan. Na domžalski tržni prostor se Božiček vsako leto vedno znova rad vrača, saj se tam počuti zelo domače.

Klub temu, da je dež neusmiljeno krojil sobotni dan, je bil domžalski tržni prostor poln obiskovalcev, ki so nakupovali domače dobrote, ki v prihajajočih dneh ne smejo manjkati na praznično obloženih mizah. Poleg standardne ponudbe, je tržni prostor tokrat gostil tudi božični sejem, na katerem so različni ponudniki razstavili svoje praznične pridelke in izdelke, ki so vabili kupce in pa tudi firbce.

Božični sejem ne more miniti brez Božička, zato je bil seveda ta tudi predhodno napovedan. Ker v deževnem času rado prihaja do zastojev v prometu, je imel tokrat največ skrbi idejni vodja projektov Dobrodošli v Domžalah Vido Repanšek, ki je zaskrbljeno pogledoval v nebo, ker je Božiček malce zamujal, saj mu vremenski pogoji niso dovoljevali, da bi se s svojimi sanmi po nebu prevažal kot običajno. Pa vendarle se je mu je kmalu izvalila skala iz srca, saj se je na domžalskem tržnem prostoru le pojavil dobri mož, ki je bil tako kot smo vajeni, izredno dobre volje, jezik pa mu je tekel kot namazano.

Ker je Božiček tokrat iz rokava stresal šale, je marsikdo pomislil, da posluša Konrada Pižorna Kondija. Pa vendarle je bilo ob pogledu na tega moža z belo brado in rdečo obleko vsakemu hitro jasno, da gre vendarle za Božička. Ta je med obiskom otroke obdaril s sladkimi dobrotami in še s priročnimi darilci. Seveda pa ni pozabil obdariti tudi vse tiste, ki so kakorkoli prispevali, da domžalski tržni prostor širi svoje poslanstvo na način, kot je bilo zamišljeno ob ustanovitvi pred leti. Ponudba izdelkov in pridelkov je vedno pestra, prav tako pa tudi številne prireditve, ki se tam odvijajo preko celega leta. Skratka, vsak lahko tam najde nekaj zase.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi