Bodi nam pozdravljena, Marija

V župnijski cerkvi Marijinega brezmadežnega spočetja na Šutni v Kamniku je v soboto, 10. decembra 2016, potekal koncert Marijinih pesmi z naslovom Bodi nam pozdravljena, ki so ga pripravili pevke in pevci KPZ Šutna Kamnik. Na koncertu so nastopili člani KPZ Šutna Kamnik skupaj z gosti MePZ Svoboda Mengeš in MePZ župnije Nevlje.

Najprej so zbranemu občinstvu, ki so ostali po sveti maši v cerkvi na koncertu, zapeli članice in člani KPZ Šutna iz Kamnika pod vodstvom zborovodkinje Mateje Kališnik, ki so zapeli Večerni zvon ter Že pada mrak na dolino. Po uvodnih pesmih so se zboru pridružile članice in člani MePZ župnije Nevlje, ki so skupaj zapeli Sonce te zlati in Tebi, Brezmadežna, zatem pa so članice in člani MePZ župnije Nevlje zapeli še pesmi Sonce te zlati in Marija, prelepo bitje. MePZ župnije Nevlje je bil ustanovljen leta 1984. Zbor je iz otroškega prerasel v mladinskega in nazadnje v mešanega. Zbor vodi kot zbor KPZ Šutna, Mateja Kališnik.

Sledil je nastop MePZ Svoboda Mengeš, ki razen vseh nastopov priredijo še vsako leto različne pesmi za različne ljudi. Božične pesmi v treh cerkvah: v decembru v cerkvi Sv. Florjana v Trzinu in Sv. Mihaela v Mengšu, januarja pa sledi še koncert v cerkvi Sv. Petra v Komendi. Letos so se predstavili z novim programom in novim zborovodjem. Od septembra vodi zbor mlad glasbeni strokovnjak, Iztok Kocen, pri pesmi O brezmadežna devica, je zapela solo sopran Zala Hrašček.

V prelepi Marijini cerkvi so ob koncu koncerta zapeli še vsi združeni zbori pesem Bodi nam pozdravljena. Zborovodja vsem zborom je bila Mateja Kališnik, na cerkvene orgle pa je združene zbore spremljala Marija Holcar.

Lep večer Marijinih pesmi je izzvenel v odlični glasbi, saj so dolgi aplavzi dali vedeti, da so zbori zapeli odlično, Marijine pesmi pa so zelo priljubljene in tudi spevne, k čemur sovpadajo odlična besedila, ki so jih uglasbili skladatelji.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov