Bivša Heliosova koča postala ena najlepših koč na Veliki planini

Podjetje Helios je pred približno letom dni prodalo še svojo zadnjo počitniško nepremičnino, kočo na Veliki planini, ki je bila dolga leta zaščitni znak zabav in počitnic mnogih Domžalčanov ter drugih zaposlenih v podjetju. Koča, ki je bila pred prodajo že v precej slabem stanju, je doživela popolno prenovo in postala del luksuznih koč »Pravljice na Veliki planini«.

Heliosova koča, koča Bistra, je v zadnjih letih pred prodajo samevala in začela propadati. Novi lastniki so kočo povsem prenovili in jo spremenili v luksuzno kočo. Pridružila se je kočam »Pravljice na Veliki planini«, del katere je bila pred tem že tudi koča Ojstrica.

Pri gostih, tako Slovencih kot tujcih, sta obe koči zelo priljubljeni in si ju radi izberejo za preživljanje svojega oddiha. Da so nad kočama navdušeni tudi najbolj zahtevni gostje, pričata tudi povprečni oceni na portalu za rezervacije Booking.com – koča Ojstrica je ocenjena s povprečno oceno 9,9, koča Bistra pa z 9,8.

Čeprav sredi Velike planine, nekdanja Heliosova koča Bistra nudi vse udobje, ki ga na tej nadmorski višini (1.600 m) ne bi pričakovali. Povsem na novo opremljena in prenovljena koča ima talno gretje, tuš, toplo vodo, moderno opremljeno kuhinjo, velik prostor za druženje ob kaminu in novo leseno teraso sredi zelene trave.

Pravljica na Veliki planini (www.koca.si) se lahko pohvali s celostno izkušnjo, ki jo ponudi svojim gostom, ki so predvsem navdušeni nad gostoljubjem, udobjem in čistočo obeh koč. Koče Pravljice na Veliki planini so si gostje izbrali za različne dogodke, vse od počitnic, praznovanja rojstnih dni, obletnic, team buildingov in poslovnih sestankov večjih podjetjih, pa vse do romantične snubitve in pravljične poroke.

Več informacij o kočah Pravljice na Veliki planini najdete na njihovi spletni strani www.koca.si.  

Miha Ulčar; Foto: Koča Bistra

 

Komentarji uporabnikov
Tagi