Ali bomo naše kraje očistili tudi v letu 2013?

Največjo prostovoljsko okoljsko akcijo v zgodovini naše države, Očistimo Slovenijo 2012, so Ekologi brez meja zaključili z zaključnim poročilom. Vanj so vložili veliko dela in upajo, da bo služilo kot koristno orodje, ki bo pripomoglo k temu, da bo v Sloveniji izpeljanih še več prostovoljskih akcij tako uspešno, kot je bila Očistimo Slovenijo 2012.

Sedaj pa svoje delo usmerjajo predvsem v zakonodajne spremembe na področju nelegalnega odlaganja in v pomoč vsakoletnim lokalnim čistilnim akcijam. Zato so skupaj s Turistično zvezo Slovenijo za podporo tem akcijam pripravili obrazec za prijavo lokalnih čistilnih akcij, kjer lahko vsi organizatorji čistilnih akcij prijavijo čistilne akcije v svojem kraju. Vse prijavljene akcije bodo prikazane na seznamu Čistilne akcije 2013 in objavljene v lokalnih in nacionalnih medijih. S tem želijo vsem prebivalcem Slovenije sporočiti, kje in kdaj se lahko v letu 2013 udeležijo čistilne akcije v svojem kraju.

Ekologi brez meja se zahvaljujejo vsem, ki ste prispevali k bolj čisti in pozitivni Sloveniji in upajo, da se tudi letos pridružite čistilnim akcijam v svojem kraju. 289.000-krat hvala!

Vabljeni, da se tudi letos pridružite čistilnim akcijam v naših krajih in s svojo udeležbo pripomorete k temu, da bodo tudi naši kraji čistejši.

Eno drži, kot pravijo Ekologi brez meja. Skupaj smo močnejši!
 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Vaščana
Komentarji uporabnikov