Zmagovalni film “Nevidne niti”

“2. Pokaži, kaj znaš - za dober namen!”

Učenci OŠ Venclja Perka se v okviru obogatitvenih dejavnosti za nadarjene učence že vrsto let udeležujejo zanimivih delavnic v okviru “Tedna možganov“, ki ga prireja slovensko društvo za nevroznanost SiNAPSA. Letošnje delavnice “Sprehod po možganih“ se nismo udeležiti, saj nam jo je zagodla korona in nas zadržala doma. Še posebej pa nam je žal, da se 20. marca 2020 nismo mogli udeležiti podelitve priznanj, česar smo se zelo veselili. Učenci naše šole namreč zadnji dve leti s svojimi prispevki sodelujejo tudi na natečaju v okviru »Tedna možganov« in letos je njihov izdelek zmagal kot najboljši v svoji kategoriji. Gre za kratki film, ki so ga za natečaj pod naslovom »Nevidne niti« posneli Din, Črt, Žiga, Pia, Zoja, Ažbe in Peter, učenci 7.a in 7.c razreda, skupaj s svojimi sošolci.

Letošnja tema natečaja je še posebej aktualna – učence je spodbudila k razmišljanju o odnosih v digitalni dobi. Zakaj so odnosi pomembni in potrebni v našem življenju? Kakšno bi bilo naše življenje, če ne bi spletali odnosov s soljudmi? Kaj bo z našimi odnosi v prihodnosti in kaj se z odnosi že dogaja ob vse večjem razvoju tehnologije, socialnih omrežij in umetne inteligence? Kaj vse to pomeni za naše možgane? Kaj se dogaja znotraj naših možganov in kako jih tehnologija spreminja?

Na vse sodelujoče sem kot mentorica zelo ponosna. Filmček so pripravili povsem samostojno, v zelo kratkem času in pri tem pokazali prav tiste vrednote, na katere so želeli opozoriti v samem prispevku: več glav več ve, vsako mnenje je pomembno in pa, da odnosi so pomembnejši od tehnologije. Nam je pa tehnologija seveda lahko v veliko pomoč, če jo znamo smiselno uporabljati. Tega nas uči tudi sedanja situacija učenja na daljavo.
Učencem želim še veliko ustvarjalne energije. Sodelovati z njimi je zame veliko zadovoljstvo.

Nataša Fabjančič, mentorica in ŠSD

Več o dobrodelni šolski prireditvi “2. Pokaži, kaj znaš – za dober namen!”

Učenci in učitelji OŠ Venclja Perka iz Domžal smo skupaj s starši tudi letos pripravili dobrodelni “Pokaži, kaj znaš – za dober namen!“. Tokrat z željo pomagati pri odpravljanju posledic pandemije. Zaradi trenutnih razmer letošnja prireditev poteka preko Facebook strani, na kateri objavljamo svoje video nastope. Predstavljamo se z umetniškimi, športnimi, filmskimi in drugimi prostočasnimi dejavnostmi ter izdelki, da bi za šolski sklad zbrali čim več sredstev za odpravljanje posledic pandemije, normalizacijo šolskega življenja in skupnega druženja. Pokazati želimo, da kljub trenutnim negotovim razmeram in izolaciji življenje teče dalje, da so na dnevnem urniku tudi igranje, ustvarjanje, šport, smeh. Želimo razveseljevati ter pokazati in krepiti našo medsebojno povezanost.

Vabljeni, da se nam pridružite – vsak dan objavimo nov nastop.

Program:

  • ponedeljek, 20. 4. 2020 – Šolska himna “Šolska pesem”
  • torek, 21. 4. 2020 – Ajda in Ronja, kotalkarski nastop »Pink Panther«
  • sreda, 22. 4. 2020 – violinistka Ela, “Oda radosti” (Ludwig van Beethoven)
  • četrtek, 23. 4. 2020 – “Nevidne niti”, zmagovalni film, SiNAPSA 2020

Napovedujemo:

  • petek, 24. 4. 2020 – pianist Amadej Z., »Doctor Gradus ad Parnassum« (Claude Debussy).
  • Sledijo še objave pevskih, harmonikarskih in violinskih nastopov, kratkega animiranega filma, avtorskega recitala in prispevka o likovnem ustvarjanju.

Vabljeni, da se nam pridružite na naši Facebook strani, všečkate in delite.

Kako lahko pomagate tudi vi?

Pri odpravljanju posledic pandemije lahko učencem pomagate tudi vi, tako da (od ponedeljka, 20. aprila 2020) pošljete SMS s ključno besedo PKZ5 na 1919 in prispevate 5 EUR.

Donirana denarna sredstva lahko tudi nakažete na transakcijski račun OŠ Venclja Perka, Ljubljanska 58a, 1230 Domžale, številka SI56 0122 3603 0649 585, pri NLB d. d. (BSLJSI2X), sklic: SI00-500-271118, namen »DONACIJA 271118«.

Za vašo pomoč se vam v imenu nastopajočih in Šolskega sklada OŠ Venclja Perka iskreno zahvaljujemo.

Ekipa 2PKZDN

 

Tagi