ZDRAV ČLOVEK = ZDRAVA DRUŽBA = ZDRAVA DRŽAVA

Društvo Šola zdravja že pet let poskuša praktično in teoretično osveščati širšo javnost po Sloveniji kako zdravo živeti. Osnovni cilj je pomagati ljudem pri usposabljanju kako zdravo ravnati s samim seboj, s svojim telesom in z umom. Seveda, od vsakega posameznika je odvisno, kako doseči čim boljše življenje.

Društvo Šola zdravja organizira in izvaja različna strokovna in alternativna predavanja in delavnice na to temo. Osnovna vsakodnevna aktivnost Šole zdravja je jutranja telovadba, ki se izvaja vsako jutro (razen nedelje in praznikov) na odprtem ob 7.30 istočasno skoraj po celi Sloveniji, tudi v domžalski občini.

V torek, 16. oktobra 2012, bodo organizirali enodnevno vseslovensko druženje skupin Šole zdravja. Tokratni organizatorji iz Šmarjeških toplic, so skupinski dogodek preselili par kilometrov stran, na Otočec.

Skupinsko vadbo »1000 gibov« bodo začeli takoj po sprejemu grajske gospe na grajskem dvorišču, okrog 8.45. Telovadbo s prikazom in razlago vaj bo vodil dr. Nikolay Grishin (idejni vodja in ustanovitelj društva) in sicer v parku poleg gradu (v primeru dežja pa v športni dvorani). Pričakujejo skupine iz cele Slovenije in sicer okrog 300 članov.

Srečanje na Otočcu bo spremljal bogat program: brezplačni ogled novomeške tovarne Krka, vodeni ogled gradu Struga, obisk  čebelarja v Šmarjeških toplicah z vlakcem, delavnica izdelovanja rožic iz krep papirja (za tiste člane, ki težko hodijo) in odhod z avtobusom na kopanje v Šmarješke toplice.

Več informacij dobite na spletni strani Društva: www.srce-me-povezuje.si/solazdravja

Avtor: Miha Ulčar, foto: društvo Šola zdravja
Tagi