Zaključek Želvinega poletnega bralnega popotovanja v Knjižnici Domžale

Danes popoldne je dvorani Knjižnice Domžale potekal zaključek Želvinega poletnega bralnega popotovanja. Otroci so si najprej ogledali predstavo z naslovom Piščanček Pik, ki jo je odigrala mladinska igralska zasedba Kulturnega društva Mlin Radomlje, nato pa je sledilo žrebanje nagrad za vse udeležence Želvinega poletnega bralnega popotovanja.

Kot nam je povedala vodja Oddelka za otroke in mladino v Knjižnici Domžale, Stanka Zanoškar, je bila akcija, ki so jo poimenovali Želvino poletno bralno popotovanje, namenjena mladim bralcem v starosti med 6 in 10 leti, potekala pa je v času šolskih počitnic. S to akcijo so želeli otroke spodbuditi k poletnemu branju. Po besedah Zanoškarjeve, je bil odziv otrok in staršev izredno presenetljiv, saj se je poletnega želvinega bralnega popotovanja udeležilo nekaj več kot 90 otrok, ki so v času šolskih počitnic brali 20 dni, pol ure na dan. V ta namen so imeli posebno zloženko, kamor so otroci vpisovali bralne, dni in naslov knjige, stripa, revije, časopisa, itd. Njihovi starši, stari starši ali druge odrasle osebe pa so s podpisom v zloženko potrdili njihovo branje.

Na današnji zaključni prireditvi so izžrebali 40 nagrad. Vsem ostalim udeležencem Želvinega poletnega bralnega popotovanja, pa so razdelili vstopnice za obisk otroške predstave, ki jih je podaril Kulturni dom Franca Bernika Domžale, je še povedala Zanoškarjeva.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi