Zaključek vrtčevskega leta v enoti ČEBELICA

V sredo, 11. junija 2015, se je na igrišču enote Čebelica odvijala zabava. Na začetku so se na igrišču pojavili gusarji, nato pa … še Pika Nogavička in njen očka, Kapitan Kljuka. Ker nista vedela kam sta zašla, kdo so ti otroci so se jima predstavili, vsak z eno pesmico, ki so se jo naučili med letom. Piki Nogavički je bilo v vrtcu zelo všeč. Kapitan Kljuka jim je povedal, da sta s Piko pripravila nekaj dejavnosti.

Vsi otroci so bili navdušeni. Vsak je iz čarobne vrečke izvlekel eno barvno nalepko. Nalepil si jo je na majico, da je bila dobro vidna. Tudi gusarji so bili opremljeni, vsak z eno barvo. Otroci so tako vedeli h kateremu gusarju morajo. Pri prvem gusarju so se deklice spremenile v prave Pike Nogavičke. Imele so kitke, pa tudi narisane pegice. Pri drugem gusarju so izdelovali kapitanske kape, po želji so jih lahko pobarvali, narisali pa smo jim tudi brke. Pri tretjem so zgibali papirnate barčice, jih pobarvali in spuščali po vodi. Odkrivali so nove otoke. Pri četrtem gusarju pa so otroci barvali kamne, s prav posebnimi barvami.

Otroci so lahko prosto krožili in prehajali in ene skupine v drugo. Pri vsaki izmed dejavnosti so otroci spoznali kaj novega. Na koncu sta Pika Nogavička in kapitan Kljuka otroke povabila še na Pikino čajanko. Okrepčali smo se, posladkali in bili pripravljeni na rajanje. Otroci so se dobro počutili, bili so razigrani in veseli.

Super smo se imeli!

Strokovni delavci enote Čebelica, vrtec Urša

Komentarji uporabnikov
Tagi