Začetek novega sončastega skavtskega leta za homške skavte

Bil je zadnji, 30. september 2012, ko smo se skavti Homca 1 po dvomesečnem premoru zopet zbrali, da bi začeli novo skavtsko leto.

Obstoječi člani smo se zbrali ob treh popoldan pri našem večnem zbirališču, pri kapelici Srca Jezusovega. Veliko smo si imeli povedati, saj se nekateri nismo videli že kar nekaj časa. Srečanje smo začeli z molitvijo in igro, s katero smo se zbudili iz skavtskega spanca. Ker pa nas je leto postaralo, smo bili nekateri prestari za skupine, v katerih smo preživeli zadnjih nekaj let. Šli smo po vejah in se poslovili od skavtov, s katerimi smo bili združeni v norčijah, smehu, solzah, molitvah, taborih… Četa Homške mularije se je od svojih starejših članov poslovila že na poletnem taboru – Kvajdeju, kjer se je potočilo tudi nekaj solz in se podelilo veliko objemov, ostali pa so svoj odhod naredili v nedeljo.

Ura se je bližala četrti in vsi smo z veseljem pričakovali nove člane združenja in homškega stega. Prišlo jih je kar nekaj in ti so se takoj vklopili v družbo. Ker pa se z njimi še nismo poznali, smo se za uvodno motivacijo šli spoznavno igrico o tem, kaj imamo radi. Ugotovili smo, da imamo precej stvari in zanimanj skupnih. Prišlo pa je tudi do sprememb v voditeljskih vodah, zato so se voditelji stega na zabaven način predstavili in povedali, komu bodo to leto glavni. Tako so tudi novi člani spoznali svoje voditelje in ugotovili, v katero vejo (starostno skupino) spadajo. Da bi se spoznali znotraj svojih (novih) skupin in se začeli povezovati s soskavti, je vsaka veja odšla na svoj kotiček, kjer se je spoznala in s domenila za sestanke in srečanja. Pripravili smo se tudi na sveto mašo, ki je sledila.

Po sveti maši smo si pogledali fotografije in videe preteklega leta ter se pred cerkvijo še malo družili in pogostili. Polni novega zagona smo se odpravili vsak proti svojemu domu, v pričakovanju novih skavtskih avantur in doživetij.

Avtor: Katja Černelič, Foto: Matevž Cerar
Komentarji uporabnikov
Tagi