Z Nino Mav Hrovat iščemo pogum

V četrtek, 21. maja 2015, smo imeli na Osnovni šoli Roje posebno gostjo – pisateljico Nino Mav Hrovat. Obiskala nas je v okviru festivala Bralnice pod slamnikom. Naši učenci so ji s predstavo »Miška najde pogum« pokazali, kako zgleda njena zgodbica na odrskih deskah in to celo v rimah.

Sledil je prijeten klepet z gostjo, ki je odgovorila na naša številna vprašanja. Videli pa smo tudi čarobno skrinjico, kjer skriva domišljijo za pisanje zgodbic. Kanček te je delila z nami. Imeli smo tudi to čast, da smo slišali njeno novo zgodbico, ki je šele v tisku.

Srečanje smo zaključili s podelitvijo priznanj za pravljičnega palčka in bralno značko. To nalogo je ga. Hrovat z veseljem prevzela, učenci pa so bili na svoj dosežek zelo ponosni.

Nato smo se skupaj odpravili v telovadnico, kjer so se zbrali vsi učenci naše šole in si pogledali predstavo: »O kralju, ki ni maral pospravljati«. Pisateljica Nina Mav Hrovat je to zgodbico ne samo napisala, pač pa jo tudi režirala. Vsi smo bili mnenja, da so mladinci iz kulturnega društva Mlin Radomlje pripravili čudovit nastop.

Tako gostje kot tudi mi smo bili ob koncu dneva zelo zadovoljni in hvaležni za tako prijetno druženje ter popestritev našega šolskega dopoldneva.

Avtor: Tadeja Levičnik
Komentarji uporabnikov
Tagi