Z božično-novoletno prireditvijo v MGC Bistrica poskrbeli za pravi praznični utrip

Zakorakali smo že globoko v veseli december. Na to nas ne opozarjajo samo okrašene ulice, trgovine, poslovni prostori, stanovanja in podobno. V veselem decembru se zvrstijo tudi mnoge prednovoletne zabave, kjer se zbrani v skupnem druženju poveselijo, seveda v tistem pravem božično-novoletnem vzdušju.

Prav takšno prednovoletno prireditev so v četrtek, 20. decembra 2018, pripravili v Medgeneracijskem centru Bistrica v Domžalah, kjer so ob kulturnem programu poskrbeli, da so njihovi stanovalci doživeli res pravi božično-novoletni utrip. In kar je najbolj pomembno, da so ga doživeli skupaj ob druženju.

Medgeneracijski center Bistrica  Domžale  ne pomeni konec, temveč pomeni nov začetek. Tako kot mesec december, ne pomeni konec, ampak ga preživljamo v pričakovanju nečesa novega. Tu se  zaposleni z vsem srcem trudijo, da polepšajo stanovalcem dneve v tretjem življenjskem obdobju. V pričakovanju praznikov, ko so skupaj s svojimi dragimi, z družinskimi člani, s prijatelji ali pa s sodelavci tukajšnjega centra, ki skrbijo za oskrbovance in mnogokrat  poskrbijo tudi za lepo besedo in stisk roke, ki marsikomu polepša dan. Pa tudi kulturni program imajo zelo bogat, saj  ne mine teden, da nebi katero društvo ali skupina prišla čez leto v dom in polepšala dan stanovalcem.

V programu božično-novoletne prireditve, ki ga je vodila Darja Okleščen, delovna inštruktorica in animatorka v MGC Bistrica, so nastopili otroci Pevskega zbora OŠ Domžale, člani Orkestra OŠ Domžale, obe skupini delujeta pod vodstvom prof. glasbe Petre Colnarič, plesalke Plesne skupine Sovice iz OŠ Domžale, pod mentorstvom prof. razrednega pouka Tjaše Šuštaršič, pevke Šole zdravja, pod vodstvom Marike Haler in ansambel Samo za nas. Tone, Janko, Aleš in Blaž, sami Gamsi, so ob pomoči  direktorja MGC Bistrica Primoža Cimermana poskrbeli, da se je kar nekaj  stanovalcev in zaposlenih veselo zavrtelo na plesišču.

Ob koncu kulturno-zabavnega programa je direktor Primož Cimerman zbranim voščil lepe božične praznike in vse dobro v prihajajočem letu. Na prireditvi tudi ni manjkal tradicionalni srečelov.

Tudi z naše strani vesel božič ter vse dobro in uspeha polno novo leto.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi