VETER V LASEH – DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA

V sredo, 3. oktobra 2012, je v Domžalah zapihal športni veter, saj so se na stadionu v Domžalah zbrali učenke in učenci OŠ Domžale, OŠ Dragomelj in OŠ Venclja Perka ter dopoldne preživeli športno, svojo energijo pa sproščali na zdrav in družaben način.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

Veter v laseh – dan brez televizije in računalnika je prireditev, ki jo je v imenu Občine Domžale podprl Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Namen prireditve je širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih, s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o pozitivnih učinkih športne aktivnosti.

Učenke in učence sodelujočih šol je pozdravila podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc, ter dejala, da jo veseli, da se bodo otroci lahko še pobliže seznanili z različnimi športnimi aktivnostmi in obšolskimi dejavnostmi. »Šport ne pomeni zgolj fizične aktivnost, temveč tudi druženje, zabavo in sprostitev. Preživljajte svoj prosti čas brez televizije in računalnika ter se ukvarjajte s športom, saj boste tako najbolje poskrbeli za svoje zdravje in počutje« je še dodala.

Učenke in učenci so se odpravili na lov za vetrom v laseh in zbiranjem točk. Čakali so jih preizkusi na različnih poligionih (atletski, košarkaški, nogometni, odbojkarski, teniški, orientacijski), športnih (kolesarjenje, plezanje), igrah z improviziranimi pripomočki in obšportnih dejavnostih (literarno, likovno izražanje, itd). Na dogodivščine so se napotili z namenom, da obiščejo čim več postaj, se spoznajo s čim več različnimi športnimi prvinami in drugimi dejavnostmi ter posledično zberejo čim več točk, ki jih pripeljejo do cilja.
 

Komentarji uporabnikov
Tagi