Veselo prednovoletno druženje v Prijaznem domu srčnih ljudi

Zakorakali smo že globoko v veseli december. Na to nas ne opozarjajo samo okrašene ulice, trgovine, poslovni prostori, stanovanja in podobno. Čuti se tisti utrip, ko vsak pričakuje nekaj skrivnostnega, saj se staro leto poslavlja, kakršno koli je že bilo, skrite želje pa počasi prihajajo na plan. Kaj nam bo prineslo novo leto? Bo boljše? Mora biti! 2020 je enkratno število, ki se ne bo ponovilo. V veselem decembru se zato zvrstijo tudi mnoge prednovoletne zabave, kjer se zbrani v skupnem druženju poveselijo, seveda v tistem pravem božično-novoletnem vzdušju.

Prav takšno prednovoletno prireditev so v četrtek, 19. decembra 2019, pripravili v Domu upokojencev Domžale – Prijaznem domu srčnih ljudi, kjer so ob kulturnem programu poskrbeli, da so njihovi stanovalci doživeli res pravi božično-novoletni utrip. In kar je najbolj pomembno, da so ga doživeli skupaj ob druženju. Ob petih popoldan so imeli slavnostno božično večerjo s petjem domskega pevskega zbora Nova zarja, po večerji pa je sledilo še prednovoletno rajanje s plesom.

Dom upokojencev Domžale – Prijazen dom srčnih ljudi, ne pomeni konec, temveč pomeni nov začetek. Tako kot mesec december, ne pomeni konec, ampak ga preživljamo v pričakovanju nečesa novega. V pričakovanju praznikov, ko smo skupaj s svojimi dragimi, z družinskimi člani, s prijatelji ali pa s sodelavci tukajšnjega doma, ki skrbijo za oskrbovance in mnogokrat poskrbijo tudi za lepo besedo in stisk roke, ki marsikomu polepša dan. Pa tudi kulturni program imajo zelo bogat, saj skoraj ne mine dan, da nebi katero društvo ali skupina prišla v dom in polepšala dan oskrbovancem, skrbijo pa tudi za duhovno plat oskrbovancev, saj imajo tudi svete maše.

“Letos je bilo izjemno leto, tako po dogodkih kakor praznovanjih.Praznovali smo kar dve stoletnici, kar se ne zgodi pogosto. Tudi plesnih in pevskih dogodkov je bilo veliko, pa ustvarjalnih delavnic, svetih maš, ki se jih udeležuje lepo število varovancev. Naj bo topline in stiskov rok v letu, ki prihaja, čim več. Naj bodo prihajajoči prazniki lepi, doživeti in sproščeni. Naj bo preostanek decembra takšen, kot je današnje popoldne. Vesel,” je dejala direktorica Doma upokojencev Domžale mag. Nataša Zalokar.

V kulturnem programu je nastopila “Nova zarja”, domski pevski zbor zaposlenih v domu upokojencev, ki ga vodi Mojca Kerč, za glasbo in ples pa je poskrbel Beneški fant Tomaž Kobol. Ker brez »Silvestrskega poljuba« in napeva »Kolkor’ kapljic tol’ko let« ni pravega prazničnega vzdušja, so ju ob kozarcu penine in soka zapeli ter nazdravili. Med plesom in glasbo so postregli z novoletno torto. Seveda pa niso pozabili pomahati skorajšnjemu zaključku leta 2019 in se z lepimi željami za leto 2020 ob sproščenem vzdušju, plesu, glasbi in pozitivnih misli zabavali še v pozne večerne ure.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Simona Pivar

Tagi