Vedno se zelo razveselijo oranžne barve

V začetku meseca oktobra smo člani Društva Šole zdravja petnajst stanovalcev Medgeneracijskega centra Bistrica Domžale popeljali na izlet v naravo in sicer smo se podali okoli domžalskega mestnega gozda – Šumberka. Stanovalci so bili nad izletom v naravo navdušeni, saj so zaradi vezanosti na invalidske vozičke gibalno omejeni, naša pripravljenost in pomoč, ki smo jo opravljali kot “šoferji” pa jim je pomenila izredno veliko.

Stanovalci MGC Bistrica Domžale se oranžne barve vedno zelo razveselijo, hitro navežejo stik s svojimi “šoferji” in sprašujejo kdaj spet pridemo. Če bo vreme dopuščalo, bomo izlet v naravo z veseljem speljali vsak mesec, saj se zavedamo, kaj gibalno oviranim osebam pomeni takšna pomoč, ki je obenem tudi priložnost, da se ob našem spremstvu lahko podajo na malce daljšo pot.

In še nekaj je zelo pomembno. Na takšnih izletih spoznavamo tudi javne površine, ki na invalidske vozičke niso pripravljene. Prav zaradi tega običajno izberemo najbolj enostavno prometno pot, ki nima arhitektonskih ovir.

Avtor: Marika Haler; Foto: Vinko Bizjak

Tagi