Valentinov koncert Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Moravče v Vrtcu Urša, enoti Mavrica

Prav na dan Valentina, ki po ljudskem izročilu nosi ključ do korenin, so nas s svojim obiskom, v vrtcu Urša, v enoti Mavrica v Krtini, počastili upokojenci, ki so člani mešanega pevskega zbora Moravče.

Njihovi ubrani in uglašeni glasovi so nas zazibali v pomladne dni, in prav nič se nismo čudili, ko je med samim koncertom skozi mavrično okno po dolgem zimskem premoru posijalo pomladno toplo sonce. Letošnji program pesmi je bil izredno bogat, namenjen otrokom, ki so jih z velikim veseljem zraven pripevali ter se ob njihovem taktu in ritmu zazibali ter zarajali. Zajeli so tudi slovenske ljudske pesmi, ki nosijo še kako pomembno sporočilo in so del naše kulture, zgodovine, ki jo lahko na preprost način prikažemo in pobliže predstavimo že v predšolskem obdobju. Da se prebuja pomlad, da je ljubezen v zraku, so s hudomušnimi vložki poskrbeli kar sami nastopajoči in tako nasmehe privabili tudi nam strokovnim delavcem.

Za zaključek smo se jim zahvalili z bučnim aplavzom, skupina »miške« z vzgojiteljico Tanjo pa so v zahvalo na velik list strnili misli in tako na njihov razumljiv način, preko otroške risbe nastopajočim sporočili kaj nam pomeni beseda ljubezen, imeti nekoga rad predvsem pa, kako veseli smo, da se prepletajo medgeneracijske vezi.

Pesnik Tone Pavček pravi v svoji pesmi: »Vsak človek je zase svet, čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu. Vsak tiho zori, počasi in z leti, a kamor že greš, vse poti je treba na novo začeti…«

Veseli in ponosni smo, da smo obkroženi z ljudmi, ki še vedno, kljub svojim letom, izgledajo in žarijo kot mladeniči in mladenke, da svoje izkušnje in spomine na mladost delijo z nami.

Veselimo se že naslednjega snidenja in jim želimo, da ostanejo mladi po srcu, nasmejani, razigrani ter zdravi.

Avtor: Andreja Ropotar Jagodic, mag.prof.pv., Vrtec Urša, enota Mavrica
Tagi