V upanju na drugačno jesen

Letošnje poletje se bliža vrhuncu. Sobota, 15 avgust ali dan, ko praznujemo Marijino vnebovzetje, v sosednji Italiji pa ferragosto, je tik pred vrati. Gre za praznik, ki med drugim prinaša zavedanje, da se bo poletje kmalu prevesilo v drugo polovico in prepustilo mesto jeseni, ki bo s seboj prinesla marsikatero spremembo. Krajšim dnevom in nižjim zunanjim temperaturam, se bo tako pridružil nov življenjski ritem, ki bo vsekakor pospremljen z drugačnim razpoloženjem. Namesto poležavanja na plaži in kramljanja pozno v noč, se bodo jesenski dnevi odvijali med številnimi obveznostmi in hitenjem po opravkih.

Še nedolgo tega smo vstopili v drugo polovico leta 2020 in ne glede na to, kaj nam bo prinesla jesen, sta koronavirus in številni ukrepi, ki so dodobra spremenili naš vsakdan, pomembno vplivali tudi na doživljanje letošnjega poletja, ki se je že zaradi tega v marsičem razlikovalo od minulih let.

Kar je bilo, ne moremo spremeniti. Česar še ni, na to ne moremo vplivat. Kar lahko naredimo je zgolj to, da skušamo varno in kar se da produktivno izkoristit čas, ki ga ta trenutek imamo in počet stvari, ki nas veselijo. Nas navdajajo z energijo, radostjo in entuziazmom.

V upanju in želji, da bodo prihajajoči jesenski dnevi kar se da drugačni od spomladanskih, ko sta zaradi koronavirusa v naše življenje vstopila strah in negotovost, vam kolektiv MGC Bistrica želi varen in kar se da prijeten preostanek letošnjega poletja, sočasno pa vas prosi za spoštovanje in upoštevanje ukrepov, ki so jih sprejeli in ki veljajo vse tja do preklica.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi