V Prodajnem centru Breza otroke razveselil Miklavž

6. december je poseben dan v letu in ni ga malčka, da ne bi vedel, da je to dan, ko jih obišče sveti Miklavž in jih obdari. Ker dobri mož otroke obišče ponoči, ko le-ti trdno spijo, nimajo priložnosti, da ga srečajo v živo, razen tistih najbolj radovednih otrok, ki zaradi navdušenja ne morejo zatisniti očesa. Kljub temu, da je Miklavž polno zaposlen, pa si vseeno rad vzame čas in pridne otroke vsako leto obišče v Prodajnem centru Breza v Domžalah, kjer ga lahko otroci srečajo v živo.

Tudi letos je bil Prodajni center Breza na Miklavžev večer praznično okrašen, kot se spodobi na ta čarobni večer. Tokrat je prireditev potekala na drugi lokaciji kot pretekla leta, saj so jo iz avle prestavili v drugo nadstropje, kjer so za to priložnost uredili in okrasili prostor. Svoje je dodala glasbena spremljava, za kar je poskrbela Irena Kokalj iz trgovine Glasbila d.o.o. Ravno zaradi tega je bilo čakanje na prihod Miklavža še toliko bolj čarobno.

Dobri mož se je s svojim spremstvom v drugo nadstropje pripeljal z dvigalom in ko so se odprla vrata, je med otroci završalo, njihove oči so se razširile, usta pa razlegla v smeh. Tokrat ni bilo nič rožljanja verig in oglašanje parkeljnov, saj sta bila ujeta v mrežo, nanju pa je čuval angelček. Prav zaradi tega je strah med malčki hitro izginil, zato so lahko v miru prisluhnili Miklavžu, ki jih je nagovoril. Seveda jih ni pozabil povprašati, če so bili kaj pridni. Ker so mu vsi pritrdili, da so bili vse leto pridni, Miklavž ni imel več razloga, da med malčke ne bi razdeli sladkih in zdravih dobrot. Marsikateri malček se je tudi fotografiral z Miklavžem in angelčki, najbolj korajži pa se fotografirali tudi s parkeljni.

Zgodba se s tem še ni zaključila. Nekateri otroci so se s svojimi starši podali še v tretje nadstropje, kjer se nahaja Dežela igral, kjer so na otroke čakala darila, ki jih jim je Miklavž razdelil. Letos so se v Deželi igral odločili, da pozovejo starše, da lahko svoja darila za njihove malčke pred dogodkom prinesejo tja. Vsakemu malčku pa je Miklavž iz posebnega fotelja, ki so mu ga pripravili zato priložnost, izročil darilo. Večer je bil za vse zbrane otroke popoln ter seveda praznično čaroben.

Za čarobni dogodek, prihod prvega dobrega moža, čarobni večer in dobro voljo, je tudi tokrat poskrbel upravnik Prodajnega centra Breza, Mazur d.o.o. v sodelovanju s Supermarketom Spar, trgovino Glasbila d.o.o., z Deželo igral ter s še nekaterimi tamkajšnjimi trgovinami. Da je bil dogodek več kot na mestu, pove tudi to, da je Miklavža in njegovo spremstvo v Prodajnem centru Breza pričakalo izredno veliko število obiskovalcev.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi