V objemu življenja se marsikaj uresniči

Odhod v nov dom, je za starostnika, v jeseni življenja, velika sprememba. Za seboj pušča tisto znano in poznano, v sebi pa lahko (za)čuti osamljenost.

Stanovalci MGC Bistrica so starostniki, ki navkljub visoki starosti, v sebi še vedno skrbno varujejo številne nadarjenosti, spomine, zanimanja ter želje in v kolikor še zmorejo, vzdržujejo tudi svoje vsakodnevne navade. Zaradi takšnih in drugačnih okoliščin, pa vedno težje dostopajo do dogajanj onkraj zidov doma, zato so se (v MGC Bistrica) odločili, da bodo dogajanje pripeljali k njim.

V svojo družbo so že povabili številna društva in posameznike, s katerimi želijo starostnikom vrniti tisti delček življenja, ki so ga nekoč že živeli, ali jim omogočiti doživetje nečesa, kar v preteklosti še niso.

Želijo si namreč nagovoriti njihove občutke zadovoljstva in predramiti nekoč poznano zanimanje ter strast do dejavnosti. V njih spodbuditi in okrepiti občutek zaupanje vase, v svoje sposobnosti in zmožnosti, upoštevajoč njihovo nadarjenost, ki jo lahko ravno z aktivnim sodelovanjem pri najrazličnejših dogodkih, ponovno občutijo in oživijo. V družbi, z združenimi močmi in v duhu medsebojne pomoči, prijateljstva in podpore, je to vsekakor lažje.

Martinovanje – »Ko mošt dozori, se v vino spremeni«

Letos bodo Martinovo praznovali v družbi društva Lipa – univerza za tretje življenjsko obdobje, v ponedeljek, 11.11. 2019, ob 10.30 uri. Stanovalce čaka prijetno glasbeno druženje in posebno, martinovo kosilo, kjer bodo na meniju tudi jedi pripravljene posebej za tovrstno priložnost.

Praznovanje 7 let MGC Bistrica – V objemu življenja

13. 11. 2019, je za MGC Bistrica prav poseben dan. Praznujejo namreč pomemben jubilej. Sedmo obletnico otvoritve bodo obeležili s posebnim programom, ki se bo pričel ob 15.00 uri. Bogatemu kulturnemu in glasbenemu programu bo sledilo skupno druženje.

Nastop: Mešani pevski zbor Moravče

V četrtek, 15. 11. 2019, pa se bo v avli MGC Bistrica ob 10.00 uri s svojimi glasovi predstavil Mešani pevski zbor Moravče, s posebej za ta namen izbranim programom.

Številni dogodki, ki jih organizirajo v MGC Bistrica, so tako le eden izmed načinov, s katerim želijo starostnikom omogočiti, da bi se počutili sprejeto in varno, tako v objemu okoliške narave, kakor tudi na novo odkritega življenja v (zanje) novem domovanju.

Avtor: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi