V MGC Bistrica želijo snovati Alzheimer caffe klub

Tudi vremenske razmere počasi nakazujejo prihod jeseni, ki s seboj nosi upanje za snovanje in konkretizacijo mnogih idej ter projektov, vse to v upanju in želji po druženju, ustvarjanju, izmenjavi izkušenj, mnenj in znanj.

V MGC Bistrica so v ponedeljek, 24. avgusta 2020, ob 10.00 uri izpeljali pogovor in ustvarjalno delavnico na temo demenca. S stanovalci in zaposlenimi se je pogovarjala Maja Kajtazović. Prijetno druženje so ovekovečile fotografije, ki ponazarjajo sodelovanje, medsebojno pomoč ter željo po druženju in skupnem ustvarjanju.

Kljub temu, da je bilo v zadnjem času o demenci prelitega že veliko črnila in da je ozaveščenost večja, kot je bila nekoč, ko se o bolezni ni govorilo, čeprav je bila prisotna z mnogimi obrazi in številnimi odtenki, si v MGC Bistrica prizadevajo in želijo povečati število dogodkov in priložnosti za pogovor o demenci. Priložnosti za spoznavanje ter izmenjavo izkušenj in mnenj o življenju v njeni družbi.

V ta namen se pripravljajo za snovanje Alzheimer caffe kluba, v sklopu katerega bi potekala izmenjava življenjskih informacij, izkušenj, preizkušenj in nasvetov, kako živeti vsakdan v družbi nepovabljenega gosta, ki ne le da je vstopil brez povabila, ampak je kar ostal in ravno z vztrajnostjo dodobra spremenil življenje tako starostniku, kakor tudi bližnjim, svojcem, prijateljem in pa znancem. V kolikor bi se želeli pridružiti projektu tudi vi, lepo vabljeni.

Dan pred začetkom novega šolskega leta, pa je tudi dan, ko bo v jedilnici MGC Bistrica potekala maša, ki se bo pričela ob 15.uri.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

Komentarji uporabnikov
Tagi