V Medgeneracijskem centru Bistrica lahko oskrbovanci ali drugi obiskovalci svoj notranji mir poiščejo v kapeli

Nov Medgeneracijski center Bistrica, katerega otvoritev je bila novembra lani, poleg institucionalnega varstva, dnevnega centra, oskrbovanih stanovanj ter lokale s ponudbo različnih tržnih storitev, oskrbovancem ter drugim obiskovalcem nudi tudi možnost duhovne oskrbe, saj ima MGC Bistrica v pritličju tudi svojo kapelo.

Včeraj je v njej potekala maša, ki jo je vodil domžalski župnik Janez Šimenc, ki so se je udeležili tudi nekateri domžalski farani. Maše v kapeli MGC Bistrice bodo potekale enkrat mesečno, praviloma zadnji petek v mesecu, v dopoldanskih urah. Prihodnja maša v kapeli MGC Bistrica bo v petek 22. februarja 2013, ob 9.30 uri.

MGC Bistrica se nahaja v samem središču Domžal in se navezuje na rekreativno območje ob Kamniški Bistrici, Športni park Domžale in trgovski center Mercator. V bližini se nahaja tudi Knjižnica Domžale, poslovalnica NLB banke, knjigarna, poslovalnica Pošte Slovenije, Zdravstveni dom Domžale in vse kar običajno ponuja življenje v središču mesta.

Medgeneracijski center Bistrica ponuja starostnikom priložnost, da preživijo starost v varnem in prijetnem okolju. V objemu narave bodo lahko občutili pripadnost skupnosti ter toploto na novo odkritega življenja.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi