V Libeličah letos poteka že 16. tabor gasilske mladine iz domžalske občine

Tudi letos so Libeliče na Koroškem okupirali mladi gasilci iz domžalske občine, kjer poteka že 16. tabor gasilske mladine, ki udeležencem ponuja številne prijetne dogodke in aktivnosti v naravi, ki jo nudi ta majhna koroška vasica.

Letošnjega tabora se udeležuje 35 mladih gasilk in gasilcev iz šestih domžalskih gasilskih društev, nad njimi pa bedi osem mentorjev, ki se še posebej trudijo, da mladina preživi kar se da prijetno zadnje počitniške dneve.

Vodja tabora, predsednik Komisije za mladino pri Gasilski zvezi Domžale, Boštjan Narobe, nam je povedal, da imajo za udeležence tabora skrbno načrtovan program, ki poleg spoznavanja raznih gasilskih veščin in preventive, vsebuje tudi športne aktivnosti ter izlete v okoliške kraje. Tako so obiskali star mlin v sosednji Avstriji, ogledali so si Libeliče in spoznavali zgodovino tega kraja. Ob domu imajo tudi plezalno steno, zato je del aktivnosti namenjen tudi športnemu plezanju. Pripravili pa so tudi številne delavnice, kot so učenje španščine, vezanje vozlov, izdelovanje bakel, prva pomoč, kuhanje, orientacija … Organizirali so tudi nočni pohod z baklami ter številne igrice s katerimi so popestrili tabor.

Že tradicionalno na taboru organizirajo tudi dan odprtih vrat, kjer jih lahko obiščejo tudi starši. Le-tega so organizirali v sredo, 27. avgusta popoldan. Poleg staršev jih je obiskala tudi delegacija Štaba Civilne zaščite Občine Domžale, ki jo je vodil Peter Gubanc, ki je tudi prinesel pozdrave župana Tonija Dragarja, ki otroke v Libeličah obišče vsako leto, letos pa se dogodka ni mogel udeležiti. Že tradicionalno je otroke na dnevu odprtih vrat obiskal tudi predsednik Gasilske zveze Domžale, Stane Kovač, ki jim je podaril tudi velikansko čokolado. Z njim pa so bili tudi podpredsednik GZ Domžale, Tone Pavlič, častni predsednik GZ Domžale, Marjan Slatnar in častni poveljnik GZ Domžale, Janez Breceljnik.

Udeleženci tabora so svojim staršem in gostom pripravili program v katerem so prestavili vse aktivnosti s katerimi se ukvarjajo na taboru. Podelili so tudi medalje najboljšim ekipam, ki sodelovali na tekmovanju v gasilskem poligonu in v vezanju vozlov ter navezavi gasilskega orodja. Gostje so v nadaljevanju pohvalili gasilski tabor in poudarili pomembnost vključevanja mladih v gasilsko organizacijo ter udeležencem zaželeli čim več prijetnih trenutkov na taboru. Hkrati pa tudi niso pozabili pohvaliti mentorje ter domače gasilce iz Libelič, ki vedno z veseljem pomagajo pri pripravi in izvedbi tabora. Seveda so poskrbeli tudi za pogostitev gostov z dobro domačo hrano.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi