V Domu upokojencev Domžale zazvenele strune citer in kitar

V Domu upokojencev Domžale, "Prijaznem domu srčnih ljudi", je skozi vse leto izredno veselo. Skoraj ne mine dan, da oskrbovancev ne bi obiskala katera od skupin, pa ni važno, ali se gre za rekreacijo, šport, glasbo ali kulturo. V domžalskem domu upokojencev je zmeraj veselo, prirejajo tudi razstave svojih ustvarjalnih oskrbovancev, se poveselijo ob rojstnih dnevih ali visokih jubilejih. Sestre in negovalke se razdajajo 200%, samo da oskrbovanci preživijo jesen življenja kar se da aktivno.

V Domu upokojencev Domžale so se v sredo, 13. decembra 2017, predstavile citrarke in kitaristke Društva Lipa Domžale – Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki so z igranjem na strunske instrumente in s petjem starih ljudskih pesmi, poskrbele za nepozaben skoraj uro trajajoči koncert, s katerim so razveselile tamkajšnje oskrbovance. V uvodu je vse zbrane pozdravil Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa Domžale, ter predstavil nastopajoče, nato pa je zazvenela mila glasba iz strunskih instrumentov. Lepe pesmi so zaigrali citrarski skupini Siničke in Planike ter kitarski skupini Strunce in Val. Marsikatero pesem pa so skupine zaigrale skupno ter obenem še lepo zapele. Seveda med pesmicami ni manjkalo branja poezije. Marsikatera pesem je pritegnila stanovalce, da so se s petjem pridružili nastopajočim. Po zahvalnem govoru Damjane Praprotnik, mentorice vsem štirim skupinam, so na željo oskrbovancev skupaj zaigrali in zapeli še venček narodnih.

Še en lep dopoldan, kot že ničkolikokrat v letu, je minil, oskrbovance in zaposlene Doma upokojencev Domžale pa čaka še kar nekaj pestrih dni do konca leta, ko si bodo nazdravili in zakorakali v novo leto, ki bo prineslo veliko novega dogajanja.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi