V Domu upokojencev Domžale mašo daroval bolniški župnik Miro Šlibar

V Domu upokojencev Domžale je v nedeljo, 31. maja 2015, v organizaciji Župnijske Karitas Domžale potekala sveta maša, ki jo je daroval bolniški župnik iz Ljubljane Miro Šlibar, v somaševanju domžalskega župnika mag. Klemna Svetelja.

Bolniški župnik Miro Šlibar, ki že dolga leta opravlja posebno poslanstvo: skrb za bolnike, je tokrat obiskal oskrbovance Doma upokojencev Domžale, ki so napolnili večnamenski prostor v Domu, da so lahko prisostvovali sveti maši in prisluhnili njegovi besedi. Na začetku je župnik Miro Šlibar vse skupaj lepo pozdravil in jih blagoslovil z blagoslovljeno vodo iz Lurda, nato pa je z domačim župnikom mag. Klemnom Sveteljem daroval sveto mašo, ki je bila namenjena za vse ostarele tako v domžalskem domu, kot za vse v vseh sedemdesetih domovih za ostarele v Sloveniji. Med sveto mašo sta duhovnika vsem, ki so to želeli, podelila še zakrament bolniškega maziljenja. V spomin na podeljen zakrament, pa so prejeli podobico z datumom prejetega maziljenja.

Po maši so prostovoljci Župnijske Karitas Domžale, za vse udeležence svete maše pripravili še manjšo pogostitev ob druženju.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi