Uspešno izvedena humanitarna akcija OŠ Domžale ” Manj svečk za manj grobov”

Osnovna šola Domžale je med praznikom Dneva spomina na mrtve izvedla humanitarno akcijo "Manj svečk za manj grobov", saj se kot EKO šola zaveda, da so sveče, ki jih masovno prinašamo na grobove, velika obremenitev za okolje. Hkrati je bil namen akcije humanitaren in sicer, da se namesto z goro sveč, naših pokojnih spomnimo s prostovoljnim prispevkom, ki bo reševal življenja.

Tako so prostovoljci med praznikom izvajali akcijo pred pokopališči, kjer so mimoidočim še podrobneje razložili namen akcije. Vsi, ki so darovali v humanirani namen, pa so v zameno za dar prejeli zastavico sočutja, ki so jo namesto svečke lahko pustili na grobu.

Iz Osnovne šole Domžale so nam sporočili, da je akcija uspela in da jim je uspelo zbrati 2.600,00 €. Tako bodo zadani cilj sedaj lahko izpolnili. Zbrana sredstva bodo namenili za nakup novega defibrilatorja, ki ga bodo podarili Domu upokojencev Domžale.

Vodja akcije Mojca Kanduscher nam je povedala, da so ljudje, ki so sredstva prispevali, akcijo zelo podpirali, kot izvrstno idejo, s katero pomagamo živim in prispevamo k večji skrbi za trajnejši razvoj.

"Seveda je akcija zahtevala veliko angažiranosti že pred samo izvedbo in med njo. Imeli smo tudi nekaj izdatkov. Te bomo pokrili z zbranimi sredstvi in podporo posameznih donatorjev in občine Domžale", je dodala Mojca Kanduscher.

Pri akciji so jim veliko pomagali člani »nove generacije« iz Zagorja ob Savi, ki so tudi prvi začeli s takšno akcijo.

Lepa gesta, tako OŠ Domžale, ki je izpeljala takšno humanitarno akcijo s pridihom ekološke osveščenosti ter tudi vseh, ki so prispevali sredstva in omogočili nakup novega defibrilatorja. Tudi tokrat smo Slovenci dokazali, da znamo prisluhniti in priskočiti na pomoč.

 

Avtor: Miha Ulčar, Foto: OŠ Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi