Učenje programiranja na OŠ Rodica

Na Osnovni šoli Rodica so se novembra lani začela predavanja o programskem jeziku Python. Programiranje se je začelo z uporabo Code Combata – gre za način učenja programiranja s pomočjo igranja računalniške igre. Predavanja sva vodila dijaka četrtega letnika Srednje šole Domžale, na programu tehnik računalništva, Benjamin Čehič Limoni in Urban Juras. Obiskovanje predavanj je bilo uspešno, saj je večino učencev, ki so se za predavanja odločili, z nami ostala tudi do konca.

Predavanja so bila namenjena dijakom petega, šestega, sedmega, osmega ter devetega razreda. Namen predavanj je bil, da učencem predstavimo probleme in naloge programerja in načina razmišljanja, ki je potreben za reševanje le-teh nalog. Potrebno je bilo veliko poskušanja, sodelovanja ter uporabe logičnega razmišljanja, katerega so učenci pridobili, poleg tega pa so se naučili osnovne strukture programskega jezika Python ter področja uporabe le-tega. Učenci so hitro spoznali, da delo programerja ni lahko, zato je ob uspešno rešeni nalogi seveda v razredu prevladovalo veselje.

Na 20 predavanjih so se učenci naučili veliko novega in pridobili nove logične poglede na vsako zastavljeno nalogo. Čeprav gre komaj za osnovnošolce, so prikazali veliko zagnanosti, volje, vneme ter znanja v poteku naših predavanj. Nekaj učencev je bilo s programiranjem že seznanjenih, za večino pa je šlo za povsem novo izkušnjo. Glede na rezultate in odzivnost mislim ter upam, da bo Srednja šola Domžale v prihodnosti dobila v roke kar nekaj nadobudnih programerjev. Programiranje je osnovnošolcem predstavljalo velik izziv, hkrati pa so se zabavali in skrbeli za dobro vzdušje, tako da je najin cilj izpolnjen.

Avtor: Benjamin Čehič Limoni; Foto: Benjamin Čehič Limoni

Komentarji uporabnikov
Tagi