Učenci OŠ Venclja Perka s Šolsko pesmijo na Schoolovision 2018

Učenci Osnovne šole Venclja Perka Domžale so se udeležili tekmovanja Schoolovision 2018, za kar jim sicer ni bilo potrebno nikamor odpotovati, saj je to tekmovanje projekt eTwinninga – skupnosti evropskih šol, ki so povezani preko spletnega portala, ki omogoča povezovanje, sodelovanje, razvijanje projektov, izmenjavo izkušenj in še veliko več. Domžalski učenci so skupaj z mentoricami posneli videospot za skladbo Šolska pesem in jo preko spletnega portala predstavili mednarodni javnosti.

Schoolovision je projekt eTwinning, ki združuje otroke iz držav Evrope in od drugod. V letošnjem letu obeležujejo že deseto obletnico njihovega zabavnega sodelovanja v največjem projektu e-Twinninga. Učenci Osnovne šole Venclja Perka Domžale v skladbi Šolska pesem, za katero je besedilo napisala Darja Hristovski Kandušer, uglasbila pa Katja Erban, prepevajo o njihovem šolskem življenju. Pravijo, da so na svoj rezultat zelo ponosni, obenem pa upajo, da bo pesem postala njihova šolska himna.

V zgornjem videu si le oglejte njihov videospot in se še na lastne oči in ušesa oziroma iz prve roke prepričajte, da so se učenci z mentoricama res zelo potrudili pri tem projektu.

Miha Ulčar; Foto, video: OŠ Venclja Perka

Tagi