Tradicionalni tabor mladih gasilcev

Vsakoletni tabor mladih gasilcev je ena od tradicionalnih oblik izobraževanja in usposabljanja mladih gasilcev, združena s številnimi prijetnimi trenutki, ki jih prinaša počitniški čas. Tako se je 37 mladih gasilcev iz prostovoljnih društev Domžale-mesto, Homec, Ihan, Radomlje, Rova, Vir in Žeje-Sveta Trojica v tem tednu zbralo na 14. gasilskem taboru v prijazni koroški vasici Libeliče.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

Kot je tradicionalen gasilski tabor, je tradicionalen tudi obisk vodstva Občine Domžale in Gasilske zveze Domžale. Le-ti so obiskali mlade gasilce, ki skupaj s 6 mentorji spoznavajo skrivnosti gasilske organizacije in preventivnih dejavnosti. Mentorji se še posebej trudijo, da bi mladi prijetno preživeli prosti čas.

Župan Toni Dragar je bil tudi letos navdušen nad taborom, ki ga vodi Lojze Limoni, enako navdušenje pa so pokazali predstavniki Gasilske zveze Domžale. Mladi gasilci so gostom pripravili prijetno vzdušje in na praktičen in zabaven način prikazali, kako se je mogoče naučiti novih gasilskih veščin. Seveda pa so jim pokazali tudi, kako veselo je v njihovem prostem času.

Gostje so pohvalili gasilski tabor in poudarili pomembnost vključevanja mladih v gasilsko organizacijo oz. društva ter pridobivanja vedno novih znanj s področja gasilstva ter udeležencem zaželeli, da se imajo lepo do konca tabora. Hkrati so pohvalili mentorje ter društva, ki so svoje mlade člane vključili v gasilski tabor.

Komentarji uporabnikov
Tagi