Sveta maša v MGC Bistrica

Sveta maša je dogodek, ki je še pred nekaj meseci tradicionalno potekal v kapelici MGC Bistrica in sicer vsak zadnji ponedeljek v mesecu, v popoldanskih urah.

Kot odgovor na spreminjajoče se razmere in izdana priporočila, so se v MGC Bistrica nedolgo tega odločili, da bodo ob spoštovanju ukrepov nadaljevali z izvedbo svetih maš in tako stanovalcem omogočili duhovno hrano.

V času, ko je velik poudarek na samozaščiti in zaščiti drug drugega. Kar se da pazljivem postopanju in ravnanju. Predvsem pa skrbi zase in za druge, ter spoštovanju ukrepov, med katerimi je tudi zmanjšano število obiskov in skupnih druženj, posledica katerih je tudi povečan občutek osamljenosti in izolacije, si v MGC Bistrica želijo in prizadevajo, združeni, ter s skupnimi močmi narediti kar lahko, da starostnikom, ki si želijo in čutijo, da bi radi prisostvovali obredu svete maše v živo, to tudi omogočijo.

Srečanje v živo in občutek osebnega stika, pa čeprav na daljavo, vendar v skupnem prostoru, je v času spreminjajočih se razmer in negotovi atmosferi, ki nas navdaja, še kako pomemben. Fizična prisotnost v prostoru nudi občutek bližine in povezanosti, ki ju na povsem poseben in edinstven način lahko omogoči samo osebno prisostvovanje. Zaradi tega bo tudi tokrat sveta maša potekala v jedilnici MGC Bistrica, in sicer v ponedeljek, 28. septembra 2020, ob 15.00 uri. Organizirana pa bo z upoštevanjem in spoštovanjem sprejetih ukrepov, ki so v tem času aktualni.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi