Svet iger – nepozabno počitniško taborjenje za otroke v Turnšah

23. tabor v Turnšah - junij 2019

Poletje je čas za kratke rokave, brezskrbne dneve brez domačih nalog, kopalkanje in čas za druženje s prijatelji. In seveda čas za taborjenje v naravi! V Turistično rekreativnem društvu Turnše – Češenik bodo na obrobju vasi Turnše že 23. leto zapored (ja, triindvajseto!) priredili taborjenje za naše najmlajše. To je tisti tabor, kje se otroci vsako leto za štiri dni prelevijo v skoraj čisto prave tabornike, ki skupaj s prijatelji noči prespijo v šotorih, ki se vozijo s kanuji, čofotajo v bazenu, se spuščajo po drči, se vedno kaj novega naučijo in se predvsem ZABAVAJO!

Ideja o taborjenju je pred 23. leti zrasla na zelniku idejne vodje tabora – Katje Jeraj Kolenko. V želji, da bi otrokom iz vasi popestrila počitniški dan in na njih prenesla nekaj taborniških veščin, je sprva organizirala počitniški taborni dan, zaradi odličnega odziva domačinov in ostalih udeležencev, pa se je projekt razvil v štiri dnevni tabor, namenjen vsem otrokom!

Tabor z dolgo tradicijo je nekaj let nazaj prevzela mladina Turistično rekreativnega društva Turnše – Češenik. Zagnana ekipa mladih vodnikov torej čaka na vaše najmlajše, da tudi njim polepšamo vstop v počitniške dni.

Taborjenja v Turnšah se radi udeležijo tudi otroci iz bližnje in daljše okolice, ki želijo nekaj dni v družbi sovrstnikov preživeti v naravi, ob tem pa spoznavajo veščine taborjenja in doživijo še marsikaj zanimivega, saj je taborjenje vedno tematsko obarvano. ”Letošnji tabor, ki bo potekal od 29. 6.do 2. 7. 2019, smo naslovili “Svet iger!” Otrokom in njihovim staršem zagotavljamo, da smo ustvarili res pester izbor najrazličnejših iger. Nekatere že poznaš, za nekatere boš slišal/a prvič, kakšno pa si bomo izmislili tudi skupaj!”, pravijo mladi vodniki, ki pripravljajo taborjenje.

In kaj vse te čaka na taborjenju?

“Najprej se seveda spoznamo ob zabavnih igricah. Otroci se nato prek igre razvrstijo v skupine oz. vode (razvrščeni so po starosti), vsak vod pa vodita dva vodnika. Vsak dan poteka po dnevnem redu. Tekom taborjenja obnovimo znanje nekaterih taborniških veščin, iščemo zaklad, ustvarjamo, se igramo, čofotamo na bazenu, raziskujemo gozd, noči pa prespimo v šotorih. Starejši vod (otroci od 12-15 let oz. po dogovoru) se tekom taborjenja udeležijo bivakiranja (traja en dan taborjenja). Svoje taborniško znanje morajo namreč uporabiti v ‘divjini’ gozda – sami si postavijo šotore s pomočjo šotork, izkopljejo kurišče, pripravijo drva, skuhajo večerjo, lotijo pa se tudi prav posebnega podviga – kraje zastave taboru. Vsak večer zaključimo ob tabornem ognju, kjer se družimo ob prepevanju taborniških pesmih. En večer je namenjen tudi staršem, katerim pripravimo posebno vodeno animacijo in zabavo,” o programu taborjenja povedo mladi vodniki. Skratka, dolgčas ob tako pestrem in zanimivem programu ne bo!

Sedaj ko si izvedel/a temo in kaj vse se bo dogajalo, ni več dvoma, kajne? Izpolni prijavnico in jo izpolnjeno pošlji na e-naslov: trd.turnse.cesenik@gmail.com ali  zali.hrovat@gmail.com.  V drugi priponki najde še seznam opreme in vse potrebne informacije, ki jih potrebuješ, preden se tabor prične!

Več informacij najdeš na spletni strani Turistično rekreativnega društva Turnše – Češenik, spremljate pa jih lahko tudi preko njihove Facebook strani.

Prijave so odprte vse do 15.6.2019

Miha Ulčar; Foto: arhiv Turistično rekreativnega društva Turnše-Češenik, arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi