Šolski prag prestopilo 400 prvošolčkov

Danes je v občini Domžale šolski prag prestopilo 400 prvošolčkov in se podalo na novo pot – pot šolanja. Nekateri med njimi so bili neučakani, drugi veseli, radovedni, nekateri pa rahlo prestrašeni, saj so stopili v okolje, ki jim ni poznano.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

Da bo ta dan ostal lep spomin so poskrbele Osnovne šole, ki so mladim učenkam in učencem pripravile prijetne dobrodošljice.

Prvošolčke v OŠ Domžale, OŠ Rodica in OŠ Preserje pri Radomljah je pozdravil tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar in dejal: »Drage učenke in učenci danes je prav poseben dan, saj ste prvič prestopili šolski prag, s tem pa postali šolarji. Verjamem, da bo šolsko leto zanimivo, ustvarjalno, da boste pridobili nova znanja, spretnosti in navade, ki vam bodo pomagala v vašem življenju. Želim vam veliko uspehov, veselja, energije in srečnih trenutkov v šoli in v domačem okolju. Novo šolsko leto vas pričakuje – prepustite se raziskovanju vsega lepega«. Na koncu je vsem zaželel tudi varno pot v šolo in domov.

Na OŠ Dragomelj, OŠ Dob in OŠ Venclja Perka pa je prvošolčkom izrazil dobrodošljico podžupan Občine Domžale, mag. Lovro Lončar: "Danes boste, dragi prvošoljčki, prvič sedli v šolske klopi. Verjamem, da se boste v šoli počutili dobro in da jo boste z veseljem obiskovali. Vsak dan boste spoznali nekaj novega, odkrili svoje talente, sposobnosti in pridobili nove prijatelje. Naj bo šolsko leto uspešno in polno prijetnih trenutkov."

Prvošolčke je pozdravil tudi Hrošček Simon.

Komentarji uporabnikov
Tagi