Sončno, športno, nepozabno …

Sobota, 23. maja 2015 – oblačno, deževno, kljub vremenu zabavno, razigrano, uspešno. Sobota, 21. maja 2016 – sončno, brez oblačka v duhu olimpijskih iger, kjer se zmagovalec športne panoge okiti z lovorjevim vencem.

Slavnostno odprtje se je začela ob 8.30 s tekom najmlajših, mladih, starejših, a mladih po srcu, okoli šole ter nastopom mažoretk, članic ritmične gimnastike Bleščica in Alternative zdravje. V nadaljevanju so se pred velikim odrom predstavili še judoisti, karateisti iz Radomelj, plesalci iz Mikija in spretni sabljači.

Šolsko igrišče je zajel pravi vrvež, ko je bakla olimpijskega ognja potovala do svojega cilja, kjer je začetek dogajanja s prižigom ognja miru, prijateljstva in »fair playa« oznanil nekdanji dobitnik olimpijske medalje Andraž Vehovar.

Tudi letos se je na samem prizorišču kar trlo dogodkov, ki so zgolj zabavali, informirali obiskovalce ali pa so se ti v njih preizkušali. Na športnem področju so si roko podali odbojka, karate, judo, tek na smučeh, lokostrelstvo, ameriški nogomet, triatlon, plezalna stena, košarka, namizni tenis, tekmovanje v stenci in preizkušanje v poligonu, sabljanje, atletika in kriket.

Športa pa brez zabave ni, zato je bilo dobro poskrbljeno za ples, dirkanje z gokarti, plezanje v napihljivem gradu, glasbo, ogledali smo si celo veliki balon.

Stojnice so predstavljale različna društva, klube in ostale dejavnosti. Športne sobote si enostavno ne znamo predstavljati brez gasilcev, nekateri so lahko razmigali možgane s šahom, svoje izdelke so na ogled postavili učenci sedmih razredov in njihovi mentorji Eko tabora, svoje mojstrovine so predstavili modelarji, celo s konjsko vprego smo se lahko zapeljali, vlekli vrv, kdor bo močnejši, še premična bolnica na tovornjaku nam je bila na voljo.

Ker se ob športu in zabavi ponavadi oglasijo še prazni trebuščki, tudi tokrat bogata gostinska ponudba ni razočarala, nasprotno, zadovoljila je še tako lačnega obiskovalca. Kdor pa je želel biti lep, urejen in sproščen, so zanj poskrbeli s kitajsko masažo, poslikavo obraza, tatooji ali s frizersko uslugo.

Pravo olimpijsko dogajanje so popestrili naši športniki. Andraž Vehovar je z veseljem obudil spomin, ko je okrog svojega vratu prejel olimpijsko bronasto odličje, Žiga Ravnikar, nekdanji učenec šole, aktualni državni prvak v lokostrelstvu, je podelil svoje poglede na ta šport, ne moremo pa mimo zanimivega intervjuja z Gregorjem Kresalom, režiserjem alpinističnega filma Sfinga. Razburljivo dogajanje z obilico dejavnosti je bilo opazno že na daleč, vendar pa bi se prav lahko primerilo, da bi kdo kaj spregledal. Da se to ni zgodilo, je poskrbela Nataša Kuzmič, ki je spretno povezovala dogajanje v nepozabno celoto.

Pestro dopoldne je v soncu zasijalo v najsvetlejši možni luči. Šolski sklad s predsednico Darjo Marinšek, ravnateljica in delavci šole so ponovno dokazali, da z roko v roki res nikoli nismo sami. Na ta dan so se čvrsto prepletle roke učencev, učiteljev, staršev, članov Šolskega sklada, predstavnikov klubov, društev in krajanov. Verjamemo, da bo ta preplet trden vse do naslednje Športne sobote. In mi se je že veselimo. 

Avtor: mag. Jasmina Pogačnik
Komentarji uporabnikov
Tagi