Smrkci na OŠ Preserje pri Radomljah

Pošteno smo zakorakali v december. Obiski dobrih mož razveseljujejo otroke, tiste majhne, malo večje in tiste mlade po srcu, na božičnem drevesu pa lučke veselo utripajo in sproščenost prostih dni nas bo kmalu vse objela. OŠ Preserje pri Radomljah bo naslednje šolsko leto postala drugi dom številnim malčkom iz vrtcev Gaj, Mlinček in Kekec, medtem ko je osnovnošolcem postala to leto ali pa že kar nekaj let nazaj.

Ker pa se doma dogajajo najlepše stvari in so tam ljudje, ki jih imamo radi, so gledališčniki za bodoče šolarje iz enot Mlinček, Gaj in Kekec ter za učence od prvega do petega razreda pripravili pravljico z naslovom Presenečenje, pravljico o malih modrih bitjih, ki jih vsi poznate. Prepričana sem, da veste, o kom govorim.

Smrkci so se na šolskem odru prav tako veselili božičnega časa, a jim je Gargamel tudi tokrat poskušal pokvariti praznični dogodek. Seveda mu ni uspelo, čarobnost bližajočih praznikov pa so Smrkci prenesli na vse obiskovalce.

Izjemen gledališki in plesni nastop osnovnošolcev je nastal pod taktirko Tanje Kastelic, ki je tudi avtorica te smrčje zgodbe, in Jasmine Pogačnik. Ob iztekajočem letu in pričakovanju novega so Smrkci vsem zaželeli dobro leto, polno osebne sreče ter prisrčnih in nagajivih trenutkov.

V decembru prižiga se tisoč luči, v decembru se ulica svetlo blešči, v decembru na jelki svetloba žari. KO SE PRIŽGEJO PRAZNIČNE LUČI
SREDI BELE MRZLE ZIME, PRIJATELJSTVO OGREJE NAM DLANI
IN ŽELJA VZPNE SE IZ SRCA V VIŠINE.

Avtor: mag. Jasmina Pogačnik
Tagi