Skupaj doživeli pravi božično-novoletni utrip

Zakorakali smo že globoko v veseli december. Na to nas opozarjajo okrašene ulice, trgovine, poslovni prostori, stanovanja …. V veselem decembru se zvrstijo tudi mnoge prednovoletne zabave, kjer se zbrani v skupnem druženju poveselijo, seveda v tistem pravem božično-novoletnem vzdušju.

Prav takšno prednovoletno prireditev so v torek, 17. decembra 2019, pripravili v Medgeneracijskem centru Bistrica v Domžalah, kjer so ob kulturnem programu poskrbeli, da so njihovi stanovalci ter svojci doživeli res pravi božično-novoletni utrip. In kar je najbolj pomembno, da so ga doživeli skupaj ob druženju.

Medgeneracijski center Bistrica  Domžale ne pomeni konec, temveč pomeni nov začetek. Tako kot mesec december, ne pomeni konec, ampak ga preživljamo v pričakovanju nečesa novega. Tu se  zaposleni z vsem srcem trudijo, da polepšajo stanovalcem dneve v tretjem življenjskem obdobju. V pričakovanju praznikov, ko so skupaj s svojimi dragimi, z družinskimi člani, s prijatelji ali pa s sodelavci tukajšnjega centra, ki skrbijo za oskrbovance in mnogokrat  poskrbijo tudi za lepo besedo in stisk roke, ki marsikomu polepša dan. Pa tudi kulturni program imajo zelo bogat, saj so jih velikokrat obiščejo razne pevske, plesne in druge skupine, ki polepšajo dan stanovalcem.

 »Presenečen sem, da se vas je toliko zbralo. Bliža se najlepši čas v letu. Čas, ko se spominjamo preteklosti in pričakujemo prihodnost. Čas, ko se želja po sreči, zdravju in uspehu seli iz srca v srce. Naj bo vsaka beseda, vsak pogled in vsak nasmeh topel in v želji, da bi to občutili, vam sporočamo, da vas imamo radi. Naj se vam uresničijo sanje, udejanjijo želje in izpolnijo vsa pričakovanja,« je v uvodu božično-novoletnega praznovanja zbranim povedal direktor MGC Bistrica Primož Cimerman.

V nadaljevanju je sledil bogat glasbeno kulturni program, ki ga je vodila Petra Petravič, animatorka v MGC Bistrica. Za veliko dobre volje so poskrbeli Kantri Džoj trio, mladi kitarist Alex Kos, Leopold Šalamon na harmoniki ter skupina Gamsi, ki je poskrbela še za zabavo po uradnem delu prireditve. S svojo energijo so poskrbeli, da se je kar nekaj stanovalcev in zaposlenih veselo zavrtelo na plesišču.

Ob koncu kulturnega programa je direktor Primož Cimerman zbranim voščil vesele božične praznike ter vse dobro in obilo zdravja v prihajajočem letu. Spomnil je tudi na velikodušne donacije, ki so jih prejeli v dar, za kar se je zahvalil vsem donatorjem. Tone Kmecl in podjetje Kolektor ETRA d.o.o. je poskrbela za donacijo fizioterapevtskih pripomočkov, pevec Rafko Irgolič in Nada Irgolič pa sta poskrbela za donacijo pianina. Vsa donirana sredstva so na voljo v avli MGC Bistrica in jih stanovalci lahko s pridom uporabljajo. Ker novoletni prazniki ne minejo brez silvestrskega poljuba, so zbrani ob soju svečk v en glas zapeli to tradicionalno pesem. Po uradnem delu je sledilo druženje ob glasbi Gamsov, seveda pa ni manjkal niti tradicionalni srečelov.

Tudi z naše strani vesele božične praznike ter vse dobro in uspeha polno novo leto.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

 

Tagi