Skok v čarobni december v vrtcu Urša, enoti Mavrica

Skozi okno nam je mesec november kazal naravo, ki nas je v vsakdan pospremila s sončnimi žarki in tako čarala čarobnost pisanih barv. A tudi njen čas se poslavlja in v vas prihaja tiho, skorajda neopazno zimski čas. Prve snežinke so prekrile tudi vas Krtina, kjer stoji naša enota Mavrica, ki je del vrtca Urša.

Zimske radosti so se razveselili najbolj otroci. Nasmejani jutranji prihodi so komaj čakali, da se podajo novim dogodivščinam naproti. Kot nalašč, pa smo se prebudili v zasneženo jutro tudi na zadnji novembrski dan. Ta dan je v našem vrtcu namenjen za novoletno okraševanje in vsi ga težko pričakujemo, saj se v popoldanskih urah zberemo vsi strokovni delavci skupaj s starši in okrasimo vrtec v soju prelepih prazničnih luči.

Rdeča nit letošnje čarobnosti, ki jo tako pričaramo vsako leto in s tem presenetimo otroke na prvi decembrski dan je po zgodbici Diamant v snegu, avtorja Emmetta. Mi smo zgodbico, v kateri ima glavno vlogo Krtek, obogatili v znamenju vasi Krtina. Starši so s svojo izvirnostjo, ustvarjalnostjo in pridihom otroštva risali, ustvarjali in pri tem prijetno poklepetali. Hvaležni smo jim za njihov obisk in prispevek v praznične dni.

Sproščeno popoldne se je končalo s pravljično obarvanim vrtcem. Veseli in nasmejani smo stopali skozi vrata, na poti domov pa se v mislih spraševali, kakšni bodo otroški pogledi naslednje jutro.

Pričarati otrokom najlepši mesec skupaj s starši je posebno doživetje, veseli smo, da smo obkroženi z ljudmi, ki si globoko v sebi želijo skupaj z nami le nekaj – da bi se otroci v vrtcu imeli lepo, da bi bili srečni in sprejeti. Predvsem pa, da bi nasmejano korakali vsakemu novemu dnevu naproti.

Srečno!

Avtor: Andreja Ropotar Jagodic, mag. prof.pv, vodja enote
Tagi