Vstop v poletje v Domu sv. Katarine

Dom sv. Katarine je pozno pomladne dni imel kar nekaj lepih dogodkov, ki so stanovalcem pričarali nasmehe na obraz, saj so končno lahko zadihali v običajno življenje.

Januarja je Dom sv. Katarine praznoval 10. letnico obstoja; takrat so se stanovalci lahko pridružili zahvalni maši, večji dogodek v obliki piknika pa je bil načrtovan na pomladno-poletni čas. Tako smo 25.5.imeli piknik za vse stanovalce in zaposlene; pridružile pa so se tudi ustanoviteljice Doma sv. Katarine Sestre usmiljenke.

Nam zaposlenim v domu, kot tudi našim stanovalcem, je ta res pomemben dogodek s svojim prepevanjem polepšala Petra Maček Zarnik. Njeno petje je sovpadalo z lepoto našega cvetočega parka ter nasmehov na obrazih stanovalcih. Angelček varuh moj, Ti dvigneš me, Daleč daleč je za naju pomlad, Čebelar, Tam kjer murke cveto in še mnoge druge so orosile oči mnogim poslušalcem. Torta na koncu kosila pa je samo še dodatno ”posladkala” dan.

(Foto: Petra Maček Zarnik)

V mesecu juniju smo z Likovnim društvom Mengeš preživeli sobotno dopoldne. Naši stanovalci so se lahko preizkusili v slikanju cvetja, mentorice, članice društva pa so jih spodbujale in usmerjale. Namen te delavnice je bil tudi končni rezultat, ki pa še sledi v obliki skupne razstave. Nestrpno jo pričakujemo.

Likovno društvo Mengeš.

Da pa naši stanovalci radi preizkusijo tudi srečo, jim je omogočila Loterija Slovenije s svojim Srečomobilom. Vsi stanovalci so se lahko preizkusili v izboru srečk, prav noben pa ni odšel praznih rok. Imeli so zanimivo dopoldne.
Seveda pa to še ni bil konec. S svojim petjem nas je razveselil Ženski pevski zbor Staneta Habeta. Stanovalcem se ni mudilo na kosilo, tako da so dobili ”repete” pesmi. Lepo, ubrano prepevanje ter krasno vreme je omogočilo, da so se vsi stanovalci Doma udeležili tudi tega dogodka.

Srečomobil.

Nedeljsko mašo pa je popestril Mladinski pevski zbor iz Mengša. Njihov član, ki je tudi skorajda naš zaposleni (študent), dobro ve, kaj imajo naši stanovalci radi zato jim je skupaj s prijatelji to omogočil. Če se pa kateri od stanovalcev ni mogel udeležiti maše, je pa njen neposredni prenos lahko poslušal preko zvočnika.

Zagotovo se veselimo poletnih dni, ker bodo tudi ta zanimiva.

Petra Hubad Gabršček

 

Tagi