V MGC Bistrica z izdelovanjem voščilnic do še večje povezanosti

Praznovanje rojstnega dne je pomemben dogodek, ki se ga veselijo tako otroci, kakor tudi starejši. Starostniki v jeseni življenja se tako v družbi bližnjih, prijateljev ter sostanovalcev spominjajo številnih dogodkov, ki so jim ostali zapisani v spominu. Z razmahom sodobne tehnologije so papirnate voščilnice prešle malce v pozabo, pri starejših pa vsekakor ohranjajo nezamenljivo vrednost.

Izdelovanje rojstnodnevnih voščilnic je prekrasna priložnost za kreativno izražanje in medsebojno povezovanje. V MGC Bistrica so se odločili, da bodo stanovalci doma v okviru številnih dejavnosti, ki jih organizirajo tako za ohranjanje, kakor tudi spodbujanje ročnih spretnosti, v sodelovanju z zaposlenimi izdelovali rojstnodnevne voščilnice. Le te bodo med drugim podarili sostanovalcem, ki bodo v prihodnjih mesecih praznovali rojstni dan.

V petek, 30. junija 2023, je v dopoldanskem času v jedilnici MGC Bistrica potekala skupna polletna obeležitev rojstnih dni. Praznovanja so se udeležili stanovalci in varovanci oskrbovanih stanovanj, ki so v prvih šestih mesecih letošnjega leta praznovali rojstni dan.

Skupno druženje je popestril Zbor ljudskih pevk Šola zdravja, ki s svojim obiskom in nastopom razveseljujejo starostnike, ki so si v prostorih MGC Bistrica uredili novo domovanje.

Voščilnice, ki so jih stanovalci MGC Bistrica izdelovali v četrtek, 31. avgusta 2023 in ki jih bodo v prihodnje zagotovo še izdelovali v sklopu kreativnih delavnic, bodo namenili tudi stanovalcem, ki bodo v prihodnjih mesecih praznovali rojstni dan.

Vsem stanovalcem, ki ste že praznovali, ekipa MGC Bistrica želi vse najboljše, veliko zdravja ter da boste še dolgo skupaj!

Avtor: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

 

Tagi